Nemrég felköszöntöttem Ildikót ( sikeres gasztroblogger) születésnapján a népszerű közösségi oldalon, aki viszonzásul frissen sült cobbler-rel kínált meg virtuálisan!
Még sosem kerültem vele szoros ismeretségbe,(mármint a cobblerrel) , és ennek hangot is adtam. Ildi meg biztatott, hogy feltétlenül süssem meg!

A recept linkje hiányzott a kép mellől, így rámentem az oldalára, rövid keresgélés után,meg is találtam .
A Fb kép és a blog ételfotója között azonban óriásinak tűnt a különbség.
Az utóbbin úgy jellemezném, hogy gyümölcsszószban úszó, lapos tésztaszigetek, a Fb-s pedig egy magas, zaftos sütinek nézett ki.
Kérdeztem is , van-e valami változtatás a recepten, mire azt válaszolta, hogy ez két különböző recept! Itt az eredeti első recept:
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/szilvas-cobbler/
Ezt a mostanit édesanyjától tanulta.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/szilvas-cobbler-anyukam-modra/
Elküldte a leírását, amit azonnal ki is próbáltam. Azóta már repetáztunk is belőle, ízlik mindenkinek!

Tehát itt a barackos cobbler:
Szia, ezt csináld meg ez űberbrutál. 🙂
½ kg barack (lehet a fele nektarin) 2 ek étkezési keményítő 2 ek sötét barna cukor 1 rúd vanília 25 dkg liszt 5 dkg kristálycukor+a szóráshoz a tetejére 1 csomag sütőpor 10 dkg vaj 1 tojás 1,5 dl tejszín pici só.A kimagozott, szeletekre vágott gyümölcsöt a keményítővel, a barna cukorral és a kikapart vaníliával keverd össze.
A lehető legsötétebb barna cukrot használd, attól lesz mély, karamelles íze a gyümölcsös keveréknek.
Öntsd a gyümölcsöt mélyebb sütőformába – készíthetsz egyszemélyes adagokat is, ehhez használj 8 db egyforma méretű kerámiatálkát.
Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, add hozzá a hideg vajkockákat – a kezeddel morzsold el éppen csak addig, amíg egyenletes lesz.
Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb lesz a tészta. Öntsd hozzá a tejszínnel kikevert tojást, és addig keverd, amíg homogén masszát kapsz.
Szaggasd kanállal a gyümölcsre (mint az aranygaluskát), és szórd meg kristálycukorral. 170 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sül.
Akkor jó, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig sziruposan sűrű.
A receptet el is felezheted, az 1 tojást tartsd meg, minden másból feleannyit használj.
Szerintem ez a mennyiség kell, ne felezd, ez is elég kicsi edényben készült.
És hát gyümölcs,bármi , ami levet enged, én szilvásan szeretem a legjobban.
Köszönöm 🙂 Holnap kipróbálom 🙂
Nem fogsz benne csalódni tutira.
Én ma nem vagyok, de holnap a blogra is kidobom a fotókkal mert ez a tuti, csak mindig elfelejtettem a fotókat mikor gyorsban összedobtam. ami meg fent van nem az igazi.
Biztos sikere lesz!!
Eddig a levélváltás. És sikere lett!
Szilvaszezon van, azzal készítettem, plusz hozzá daraboltam egy nektarint a többi gyümölcshöz.
Ildinek meg minden sikerül, amihez hozzányúl, ha nem épp a gasztroblogok listáját vezeti, akkor nevelgeti gyermekeit!
Az ő javaslatára indítottam el Fb oldalam, és ha kérem, bármikor segít! Kevés ilyen embert ismerek, aki önzetlenül ad, de ő közéjük tartozik!
Igazi Oroszlán hölgy!
Köszönöm 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ez tudod, hogy kölcsönös 🙂
Köszönöm 🙂 Nem semmi vagy anya, de a kedvenceim közé tartozol. 🙂