Moha főz

Csucsu süteménye.

Csucsu igen színes egyéniségű nőszemély!

Leánykora óta ismerem, szigorúan tartja a formáját.

Egyedien öltözködik, tud varrni, kötni, horgolni, szereti a szépet és különlegeset.

Olyan tuti antik derelyevágót mutatott a múltkor, hogy hanyatt vágtam magam tőle!

dere

 

Óvónőként dolgozott, imádta a gyerekeket, de egy idő után váltott. Elvégezte az ELTE múzeumpedagógusi szakát, azóta egyik fővárosi múzeumunk ázsióját növeli.

Csak úgy, tavaly elvégzett egy méhész tanfolyamot és csatlakozott a Városi méz, Közösségi méz mozgalomhoz.

https://www.facebook.com/kozossegimez.

Kaptam egy kis üveggel a saját készítésűből én is.

WP_20140726_13_00_08_Pro

 

Nevetve mesélte, hogy  az alkalomra horgolt egy vállkendőt, ami igazából három évig készült, de épp akkor lett kész!

Amikor ő következett és átadták az oklevelét, az így történt:-Gratulálunk! De szép a kendője!

csipke

Nagyon tuti receptjei vannak, igencsak kreatív a konyhában is, ezt a joghurtos-áfonyásat el is neveztem róla!

Ők szezonban ilyesmit reggeliznek 🙂 Gyümölcsszezonon kívül pedig kakaósan eszik! Van hedonizmus rendesen!

Tehát itt a recept ahogy ő leírta nekem :

Tészta: 11 dkg vaj olvasztva,
25 dkg cukor,
csipet só,
1 kis pohár joghurt,
fél joghurtos pohár víz,
3 tojás,
22 dkg liszt (szitálva),
1 teáskanál sütőpor,
1 tk szódabikarbóna,
1 csipet Bourbon vanília.
Minden hozzávalóval jól elkeverve, és mérsékelt alsó sütésen sütve 45 percig. Ez a tészta plusz 3 evőkanál holland kakaóval a nem áfonyás időszak állandó reggelije a fiúknak. A tetejére a csuszpájz: 2 nagy pohár gyümölcsjoghurt, vagy egy nagy vödrös (kb. 80 dkg) a rendelkezésre álló friss gyümölcshöz passzoló ízben (málnás a málnához, erdei gyümölcsös az áfonyáshoz). Fél liter habtejszín felverve, hozzákeverve a kb. 80 dkg.gyümölcshöz. Ha Hullalát használsz, akkor még zselatin se kell, de ennek hallatán rosszul lettél. A tésztát kockákra vágom (hogy könnyen átjárja a csuszpájz), ráhalmozom a gyümölccsel kevert krémet, és minimum egy éjszakát muszáj várni a kóstolással, addig jó szaftos lesz. Reggelire lehet tálalni.
Eddig a recept.Igen, én Hullalát nem használok, csak habtejszínt, ahhoz pedig kell némi expressz zselatinpor, hogy szépen megdermedjen és ne legyen folyós.
Köszi Csucsu!
WP_20140727_07_50_42_Pro

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!