A tepertő nem tartozik a divatos ételek közé, de ez engem teljesen hidegen hagy. Nagyon finom tud lenni!
A múltkoriban készített házi finomságból még maradt és pogácsában végezte.
Csodaszépen megpirultak, nem győztem sütni és persze enni!
Egyszerű a tésztája, annyi benne a fáradtság, hogy háromszor kell hajtogatni és nyújtani.
Azonban érdemes, ettől lesz olyan szépecske.
A következőalapanyagok szükségesek hozzá:
50 dkg tepertő
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 tojás sárgája +1 a kenéshez
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 4 dl tej
1 teáskanál cukor.
A lisztből a cukros tejben felfuttatott élesztővel és a tojások sárgájával, a tej hozzáadásával tésztát gyúrunk.
Hűtőben negyedóráig pihentetjük.
Ezután lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, megkenjük a tepertő harmadával.
Hajtogatjuk, majd ezt a műveletet még kétszer elvégezzük.
Amikor a tepertőt alaposan beledolgoztuk, elkezdjük kiszaggatni.
Én szépen bekockáztam a tésztát, sokkal jobban mutat, mint simán.
Sütőlemezre tesszük, megkenjük a tetejét.
200 °-os sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: