Moha főz

Krumplifőzelék picit másképp.

A fiúknak sült krumplihoz szoktam egy egyszerű és finom mártást keverni.

Arányaiban: 1 evőkanál dijoni mustárhoz 5 evőkanál 20%-os tejföl, amit sóval és frissen őrölt borssal ízesítek.

Tegnap sikerült túl sokat készítenem, valahogy maradt belőle.

Betettem a hűtőbe.

Ma törtem a fejem mit is főzzek,a maradék kis fokhagymás brassói hús mellé. Ismét sült krumplihoz nem fűlt a fogam, ezért a mezei krumplifőzelékre esett a választásom.

DSC_0310

Nagyon szeretem, savanyún csinálom, jó sűrűre.

Hozzávalók:

60 dkg hámozott , vékonyra szelt burgonya

3,5 dl víz

2 leveskocka (zöldséges)

1 babérlevél

só, bors

1 nagy gerezd fokhagyma

2 evőkanál tárkonyecet

1 dl tejföl

2 evőkanál keményítő

1 dl tejfölös mustár.

Odatesszük főni a burgonyát , amit ízesítünk. A tejfölt és a keményítőt nem tesszük csak bele, az a habaráshoz kell majd.

Lefedve puhulásig főzzük. Az sem baj, ha kicsit szétesik néhány krumpli. Amikor a fokhagymát halásztam ki a hűtőből, megláttam a tegnapi tejfölös-mustáros maradékot.

Épp 1 dl lehetett, azt hozzákevertem a másik adag tejfölhöz és így ment bele a keményítő.

Besűrítettem a főzeléket és azon forrón szedtem magamnak. Túl hamar elfogyott, ezért még egy tányérral megbirkóztam.

DSC_0313

A mustár adott egy plusz savanykás, telt ízt, ízlett rendesen.

Érdemes kipróbálni!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!