A fiúknak sült krumplihoz szoktam egy egyszerű és finom mártást keverni.
Arányaiban: 1 evőkanál dijoni mustárhoz 5 evőkanál 20%-os tejföl, amit sóval és frissen őrölt borssal ízesítek.
Tegnap sikerült túl sokat készítenem, valahogy maradt belőle.
Betettem a hűtőbe.
Ma törtem a fejem mit is főzzek,a maradék kis fokhagymás brassói hús mellé. Ismét sült krumplihoz nem fűlt a fogam, ezért a mezei krumplifőzelékre esett a választásom.
Nagyon szeretem, savanyún csinálom, jó sűrűre.
Hozzávalók:
60 dkg hámozott , vékonyra szelt burgonya
3,5 dl víz
2 leveskocka (zöldséges)
1 babérlevél
só, bors
1 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál tárkonyecet
1 dl tejföl
2 evőkanál keményítő
1 dl tejfölös mustár.
Odatesszük főni a burgonyát , amit ízesítünk. A tejfölt és a keményítőt nem tesszük csak bele, az a habaráshoz kell majd.
Lefedve puhulásig főzzük. Az sem baj, ha kicsit szétesik néhány krumpli. Amikor a fokhagymát halásztam ki a hűtőből, megláttam a tegnapi tejfölös-mustáros maradékot.
Épp 1 dl lehetett, azt hozzákevertem a másik adag tejfölhöz és így ment bele a keményítő.
Besűrítettem a főzeléket és azon forrón szedtem magamnak. Túl hamar elfogyott, ezért még egy tányérral megbirkóztam.
A mustár adott egy plusz savanykás, telt ízt, ízlett rendesen.
Érdemes kipróbálni!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: