Moha főz

Gesztenyetorta mascarponés krémmel.

Bencus a szülinapján nem tudott hazajönni az egyetemről.

Most, amikor végre megérkezett az éjszaka közepén a barátnőjével együtt, túrós sztrapacskával vártam őket. Mert azt kértek.

Indoklás: azt mindenki szereti.

A tortát titokban tartottam, és tényleg meglepődött, amikor elővettem és az asztalra tettem.

Ahogy ő mondta mosolyogva: -Azt hittem már elévült a születésnapom. 🙂

DSC_0269

Hát, az sosem évül el drágám, csak csúszott egy kicsit!

Valószínű ízlett neki, mert reggel a folyosón ezt láttam a kezében reggeli gyanánt, amint vonult a szobája felé.

DSC_0260

A gesztenyetorta nálunk egyébként is megunhatatlan. Most tejszín és mascarpone gazdagította a krémet.

Először sütés nélkül, egy babapiskótás alapon gondolkoztam, de az nem annyira ünnepi, és elég száraz is.

Ezért 4 tojásból piskótát sütöttem és erre halmoztam az alábbi krémet:

50 dkg fagyasztott gesztenyepüré (felengedve)

25 dkg mascarpone

5 evőkanál porcukor

1 teáskanál vaníliaaroma

4 dl habtejszín.

A hozzávalókat alaposan kikeverjük, a felvert tejszínt a legvégén adva hozzá.

DSC_0253

A piskóta tetején elsimítjuk, majd leöntjük az alábbi mázzal:

7 dkg 65%-os étcsokoládé

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál cukor

4 evőkanál tej vagy tejszín

3 dkg vaj.

Ezeket alacsony lángon folyamatos keverés mellett összemelegítjük. Kissé hűtjük, és ekkor csorgatjuk rá a sütemény tetejére.

DSC_0252

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!