Bencus a szülinapján nem tudott hazajönni az egyetemről.
Most, amikor végre megérkezett az éjszaka közepén a barátnőjével együtt, túrós sztrapacskával vártam őket. Mert azt kértek.
Indoklás: azt mindenki szereti.
A tortát titokban tartottam, és tényleg meglepődött, amikor elővettem és az asztalra tettem.
Ahogy ő mondta mosolyogva: -Azt hittem már elévült a születésnapom. 🙂
Hát, az sosem évül el drágám, csak csúszott egy kicsit!
Valószínű ízlett neki, mert reggel a folyosón ezt láttam a kezében reggeli gyanánt, amint vonult a szobája felé.
A gesztenyetorta nálunk egyébként is megunhatatlan. Most tejszín és mascarpone gazdagította a krémet.
Először sütés nélkül, egy babapiskótás alapon gondolkoztam, de az nem annyira ünnepi, és elég száraz is.
Ezért 4 tojásból piskótát sütöttem és erre halmoztam az alábbi krémet:
50 dkg fagyasztott gesztenyepüré (felengedve)
25 dkg mascarpone
5 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
4 dl habtejszín.
A hozzávalókat alaposan kikeverjük, a felvert tejszínt a legvégén adva hozzá.
A piskóta tetején elsimítjuk, majd leöntjük az alábbi mázzal:
7 dkg 65%-os étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor
4 evőkanál tej vagy tejszín
3 dkg vaj.
Ezeket alacsony lángon folyamatos keverés mellett összemelegítjük. Kissé hűtjük, és ekkor csorgatjuk rá a sütemény tetejére.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: