Moha főz

Tejben-vajban fürösztött csirkecomb

Ha valakit tejben vajban fürösztenek, az  jólétre, kényeztetésre, odafigyelésre, valami nagyon jó dologra utal.

A csirkecombok tehát VIP dédelgetést kaptak, s ez meg is látszik a végeredményen.

Aki eszi, az sem jár rosszul, mert betegre eheti magát belőle, mégsem üli meg a gyomrát.

Finom, ropogós külső-, és zaftos, puha belső husit szedhetünk a tányérunkra.

Nálunk délutánra már csak a romjai és a  csupasz csirkecsontok mutatták, hogy tele volt a tepsi.

DSC_0362

Hozzávalók:

8 db csirkecomb

5 dl tej

15-20 dkg trappista sajt

10 dkg sótlan vaj

1 evőkanál gyömbérpor

só ízlés szerint

3 evőkanál olaj.

Az egész csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn szárazra töröljük és alaposan besózzuk.

Egy tepsit kiolajozunk, erre fektetjük a húst. Mindegyik  bőre alá egy darab sajtot nyomunk.

Megkenjük a bőrét a vajjal és megszórjuk a gyömbérporral.

Végül felöntjük a zsírdús tejjel. Én házi tejet használtam.

Alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát róla. A maradék sajtot az ételre reszeljük és pirulásig még mehet vissza a sütőbe. (Kb.10 perc)

DSC_0364

Köretként krumplipürét és párolt kelbimbót tálaltam hozzá.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Én már évek óta csak vajat használok, a margarint száműztem a konyhámból. Kissé drágább, de azt hiszem megérte. Még ennél is jobb alternatíva a kókuszzsír. Kipróbáltad már? Érdemes 🙂

  2. László Baczuk says:

    Mostanában rákaptunk a vajjal főzésre, sütésre, finomabb, omlósabb minden.Tudom, hogy nem találtuk fel a spanyol viaszt, de a zsiradék és olaj volt eddig a “menő”.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!