Ha valakit tejben vajban fürösztenek, az jólétre, kényeztetésre, odafigyelésre, valami nagyon jó dologra utal.
A csirkecombok tehát VIP dédelgetést kaptak, s ez meg is látszik a végeredményen.
Aki eszi, az sem jár rosszul, mert betegre eheti magát belőle, mégsem üli meg a gyomrát.
Finom, ropogós külső-, és zaftos, puha belső husit szedhetünk a tányérunkra.
Nálunk délutánra már csak a romjai és a csupasz csirkecsontok mutatták, hogy tele volt a tepsi.
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
5 dl tej
15-20 dkg trappista sajt
10 dkg sótlan vaj
1 evőkanál gyömbérpor
só ízlés szerint
3 evőkanál olaj.
Az egész csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn szárazra töröljük és alaposan besózzuk.
Egy tepsit kiolajozunk, erre fektetjük a húst. Mindegyik bőre alá egy darab sajtot nyomunk.
Megkenjük a bőrét a vajjal és megszórjuk a gyömbérporral.
Végül felöntjük a zsírdús tejjel. Én házi tejet használtam.
Alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát róla. A maradék sajtot az ételre reszeljük és pirulásig még mehet vissza a sütőbe. (Kb.10 perc)
Köretként krumplipürét és párolt kelbimbót tálaltam hozzá.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Én már évek óta csak vajat használok, a margarint száműztem a konyhámból. Kissé drágább, de azt hiszem megérte. Még ennél is jobb alternatíva a kókuszzsír. Kipróbáltad már? Érdemes 🙂
Mostanában rákaptunk a vajjal főzésre, sütésre, finomabb, omlósabb minden.Tudom, hogy nem találtuk fel a spanyol viaszt, de a zsiradék és olaj volt eddig a “menő”.