Moha főz

Mindennapi kenyerünket…

Durumlisztes, lenmagos kenyér házilag sütve.

DSC_0240

Ma ez adatott meg, ez a helyes kis lenmagos és durumlisztes kenyér. A formája sem a szokásos, mert most egy magas jénai tálban sütöttem.

DSC_0230

Szép is, finom is!

Hozzávalók: 45 dkg fehér liszt

10 dkg durumliszt

5 evőkanál őrölt lenmag

2 dkg élesztő

2 dl tej

1 evőkanál cukor

5 evőkanál olaj.

Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttattam meleg helyen.

A lisztet átszitáltam, beleszórtam a lenmag őrleményt (Dm-ben kapható linom  néven).

Mélyedést készítettem a közepébe, belecsorgattam az olajat , majd az élesztős tejet.

Alaposan összegyúrtam. ha túl kemény lenne a tésztánk 1 dl langyos víz is mehet bele.

Letakarva fél órán át kelesztettem.

Tetejét bevágtam, megszórtam szezámmaggal és 180 °C-on addig sütöttem, míg szép piros lett a teteje. (kb.40 perc)

Mikor megsült, rácsra téve, letakarva hagytam, hogy kihűljön.

DSC_0242

Nálunk nagy sikere volt, bátran ajánlom mindenkinek az elkészítését.

Saját sütésű kenyérnek nincs párja 🙂

DSC_0247

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!