Moha főz

Csőben sült karfiol.

A csőben sütés az egytálételek jellegzetes elkészítési módja. Lényege: az előre megfőzött zöldséget, esetleg könnyen puhuló húsokat tűzálló tálba rakjuk , mártással bevonjuk, majd tetejét reszelt sajttal, esetleg morzsával meghintjük és pirosra, aranysárgára sütjük.

Ezzel megakadályozzuk az étel kiszáradását, zaftos végeredményt kapunk. Ez az eljárás a gratinírozás.

DSC_0414

Legtöbbször besamelles mártást használunk, én most kicsit máshogy készítettem el a karfiolt.

Hozzávalók:

kb. 1 kiló rózsáira szedett, megfőzött karfiol

3 dl tejföl

1 tojássárgája

só, bors, szárított zsálya, csilipaprika

10 dkg sajt

1-2 evőkanál olaj.

Jénai tálat kiolajoztam, ebbe leterítettem a zöldség felét. Alaposan megfűszereztem, bár a zsályával szűkmarkúan bántam, hiszen nagyon erős és jellegzetes az íze.

Rákerült az összekevert tejfölös tojásos keverék fele amit enyhén sóztam, majd megint zöldség, ismét fűszerezve.

Ráreszeltem a sajtot és mehetett is a forró sütőbe. Kb. 20 perc alatt ropogós kérge lesz, és tálalható is.

DSC_0415

Tálaltam férj elé, akinek mondtam, hogy ez csőben sült karfiol.

Ette, ette, majd megszólalt: szerintem ez inkább csőbe húzós karfiol.

Néztem rá, mire közölte, nincs benne hús! Gondolta majd lejjebb megtalálja, de hiába kotort mind mélyebbre. 🙂

Szóval, ő a hagyományos rakott karfiolt várta. Hát, majd legközelebb.

DSC_0416

Jelentem: az ízére nem érkezett panasz!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!