Aranyló méz, gyömbér, fahéj, szegfűszeg egy süteményben!
Ez a keksz egyszerűen összeállítható és sokáig eláll összetevőinek köszönhetően. Érdemes kipróbálni. Karácsony közeledtével jó kis hangulatot varázsolhatunk vele a konyhánkba! Finom ízek és fűszeres illatok keverednek benne.
Tészta:
40 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet sütőpor
20 dkg cukor
20 dkg vaj
10 evőkanál méz
4 púpozott kávéskanál őrölt gyömbérpor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 csipet fehér bors.
A hozzávalókból gyorsan összeállítjuk a tésztát és fél órára a hűtőbe tesszük.
Utána alaposan kilisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és kis kör alakú kekszeket szaggatunk belőle.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsinket és 200 °C-on kb. 10-15 perc alatt ki is sül a süteményünk.
Először kicsit megkeményedik a méznek köszönhetően, de aztán szépen visszapuhul.
Érdemes fém dobozban tárolni!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: