Moha főz

Citromlikőr házilag.

A limoncello nem csak az olaszok nagy kedvence!

Ez ugye likőr, amit női italnak tartanak, de az a férfi, aki már kóstolta tudja: milyen finom is tud lenni.

Jól behűtve kortyolgatni a citrusligetek zamatát, hmm.

A taljánoknak persze könnyű kezeletlen citromhoz jutni, nekünk azonban tágra nyitott szemekkel kell járnunk, hol is kapható ilyen a környezetünkben.

Én a Lidl-ben leltem rá,vettem is belőle. Jóval drágább a kezelt társánál.

Ha mégsem találunk ilyen citrust, akkor nekem egy természetgyógyász régebben azt javasolta, hogy áztassuk be a gyümölcsöt almaecetbe 20 percre.

A lényeg: ne legyen teletömve vegyszerrel, hiszen nem azbesztet akarunk gyártani.

Hanem isteni itókát! 

DSC_0776

A limoncello hozzávalói.

5 dl tiszta szesz

5 kezeletlen citrom héja

4 dl víz

20 dkg cukor.

Tiszta szesz a patikákban szerezhető be. A  gyógyszertárban elég drágán mérik, literje majdnem 8000 Ft.

Szóval, ha valaki nem akarja ennyire költségekbe verni magát, megfelel a vodka is, jóval olcsóbban hozzá lehet jutni!

Egy kedves ismerősöm szerint a Metróban is lehet kapni étkezési finomszesz néven, 90 fokos és fél literes kiszerelésben kell keresni!

Az alkoholt öntsük bele egy jól zárható üvegkancsóba és hámozzuk bele a citromok sárga, legkülső héját.

Ügyeljünk rá, hogy fehér rész véletlenül se kerüljön bele, hiszen megkeserítené és elrontaná a végeredményt.

DSC_0703

Zárjuk le alaposan, jó, ha még fóliát is teszünk a kancsó teteje alá.

Vérmérséklettől függően 1-2 hétig érlejük, ha eszünkbe jut, rázzuk fel.

Ha már úgy ítéljük meg a színe alapján, hogy alakulgat, akkor a 4 dl vizet forraljuk fel a 20 dkg cukorral. Forraljuk be a feléig.

Kissé hűtsük ki és öntsük a leszűrt citromos alkoholhoz.

DSC_0760

Aki édesebben szereti, természetesen növelheti a cukor mennyiségét vagy tehet bele mézet!

A lomoncello gasztroajándéknak is kiváló. Karácsonyig vagy szilveszterre még elkészülhet!

DSC_0771

Garantáltan örülni fog az, akit meglepünk ezzel a házi készítésű itallal!

Minimum egy évig eltartható, hiszen nem tartalmaz tejszínt.

DSC_0774

 Ugyanezzel az eljárással narancslikőr is előállítható saját kezűleg! 

Ps. Most kaptam egy jó tanácsot : a cukorszirupot teljesen ki kell hűteni, úgy lesz szép opálos színű a likőr.Legközelebb így lesz!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!