Moha főz

Sörös malacsült.

Most épp Újévre, de bármikor jöhet ez a ropogós finomság!

Ragaszkodom a hagyományokhoz és Újévre a szerencsét hozó ételek közül a malacot is megsütöttem, a lencse főzése mellett.

DSC_0930

Disznóhúst azért érdemes ennünk, mert a disznó előretúrja a szerencsét. A ropogósra sütött malac boldog, minden szempontból ígéretes esztendőt jelent.

Nem tudom ki mennyire babonás, de ilyenkor még a megrögzött hitetlenek is kést-villát ragadnak, ha meglátják a finoman illatozó, ropogós sültet.

DSC_0816

Malac oldalast használtam, amit szorgalmasan locsolgattam sörrel. Meg is lett az eredménye.

Hozzávalók:
2 kg bőrös malac oldalas

2 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál wok fűszerkeverék

1-1 teáskanál rozmaring és kömény

5 dl sör

só, őrölt bors

2 evőkanál zsír.

Az oldalast szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk,  a bőrét a sóból kihagyhatjuk, nehogy nyúlós legyen.

A hagymát 2 evőkanál zsírban megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát.

Az oldalas darabokat gyors tűzön megpirítjuk benne, majd megszórjuk a fűszerekkel, ráöntünk 1 dl sört és lefedve pároljuk, immár a tüzet mérsékelve.

A sört időnként pótoljuk.

Amikor megpuhult a hús.egy teflon tálba tesszük és forró sütőbe tolva aranybarnára pirítjuk.(kb.20 perc)

A maradék sörrel locsolgatjuk.

Ne szárítsuk ki, a ropogós és zaftos sült az igazi!

DSC_0931

Jó étvágyat! És szerencsés Új Esztendőt!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!