A virsli újrahasznosítása a csehektől ellesve!
Úgy jártunk a virslivel, hogy először vettünk egy kilót.
Ami szilveszter délelőttre hipp-hopp elfogyott .
Na, akkor újabb két kiló következett, de ebből már csak a fele tűnt el a gyomrok mélyén.
Gondolkodtam, mi is legyen a maradékkal. Lefagyasztani nem szeretem, olyan furcsa az íze, ha felolvad.
Nem minden bírja jól a mélyhűtést.
Eszembe jutott, amit Viki mesélt nekem nemrégiben a savanyított virsliről: gondoltam kipróbálom.
Anyósjelöltje készítette, és nem bírták abbahagyni az evését, annyira ízlett nekik!
Szuper lett a végeredmény nálam is, isteni finom és különleges!
Ehhez csak a jó minőségű bőrös sertésvirsli a megfelelő, műanyag baromfi húspéppel ne kezdjünk.
Hozzávalók:
1 kg bőrös sertésvirsli
4 fej vöröshagyma
1-1 evőkanál koriandermag, fekete bors, mustármag
1,5 l víz
2 dl almaecet
2-2 evőkanál cukor és só
1 erős paprika
3 babérlevél.
A vízben felforraljuk a fűszereket, ízes páclevet készítve.
A virsliket bevagdossuk vagy alaposan átszurkáljuk villával.
Egy megfelelő üveg aljára felszeletelt hagymát szórunk és belerakjuk a virsliket.
A még meleg fűszeres lével felöntjük és lezárjuk.
Két-három napig érleljük, majd fogyasztható is.
Hideg helyen egy hétig is tárolhatjuk.
Feltéve, ha megéri szegény.
Sörrel az igazi, fogyasszunk mellé bőven! Az Új Év örömére!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Igazán finom, nálunk pillanatok alatt elfogyott 🙂
Nagyon örülök ennek a receptnek, mivel olvasás közben nagyokat nyeltem, finom lesz. Köszi.