Moha főz

Hagymás-túrós galuska.

Magyaros étel, de kalóriabomba! Úgyhogy vigyázat!

Túró, szalonna, hagyma, tejföl, ezek a főbb alapanyagok. Szinte minden konyhában megtalálhatóak és finom egytálétel varázsolható belőlük.

DSC_1079

Galuska hozzávalói:

50 dkg túró

50 dkg liszt

5 tojás

só, kevés víz.

Ezeket az anyagokat galuskatésztává gyúrom némi vízzel. Pihentetem, s közben elkészítem a feltétet.

 Ehhez szükséges:

30 dkg húsos szalonna

3 nagy fej vöröshagyma.

A szalonnát kipirítom, majd kiszedem a zsírból a megpirult darabokat, félre teszem.

A hagymát apró kockára vágom, s a szalonnazsírban pirosra dinsztelem.

Lábasban vizet forralok, s a megpihentetett galuskatésztát kanállal kiszaggatom. Szűrőbe szedem, ha feljött a víz tetejére.

DSC_1074

Tűzálló tálba a galuska felét lerakom, meghintem a szalonnapörccel és a hagymával.

DSC_1077

Rárakom a maradék galuskát, 2 dl tejföllel leöntöm, s sajtot reszelek rá (5-10 dkg trappista sajt).

Forró sütőben fél óráig pirítom.

DSC_1080

Ekkorra szépen megsül, s már tálalható is.

DSC_1084

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!