A világ Nutella-napja február 5. Ehhez képest kicsit megkésve posztolom az én “handmade” Nutellámat. Nézzétek ezt el nekem! 🙂
Inkább kövessétek a példámat és készítsétek el!
Házi Nutella hozzávalói:
15 dkg törökmogyoró
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 dl sűrített tej.
A törökmogyorót teflon edényben megpirítjuk, majd ha kihűlt, megszabadítjuk a héjától.
Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha két tenyerünk közé vesszük és dörzsöljük.
A mogyorót ezután összeaprítjuk (késes aprítóban vagy darálóban).
A vajat alacsony lángon olvasztjuk, majd mehet bele a kakaó, a cukor végül a darabokra tört csokoládé.
Állandó keverés mellett hozzá adhatjuk a sűrített tejet is. Levesszük a tűzről és belekeverjük a darált mogyorót.
Hagyjuk kihűlni, aztán már fogyasztható is.
Ha valami csoda folytán nem fogy el azonnal, hűtőben még pár napig tárolható!
Na, ki kapott kedvet hozzá?
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: