Igazi retro sütemény házi baracklekvárral: linzer.
Minap, ahogy rendet próbáltam teremteni az egyik konyhai fiókban, kezembe akadt a linzerszaggató.
Istenem, ezer éve nem ettem linzert- hasított belém! Pedig hogy szeretem!
Rögtön megszületett az elhatározás: holnap sütök!
A finom omlós tésztához való alapanyagok:
30 dkg liszt
20 dkg vaj (lehet zsír is)
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
1-2 kanál tejföl, hogy szépen összeálljon.
A hozzávalókat tésztává gyúrjuk össze és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vékonyra nyújtjuk és szaggatjuk. Egyforma számú lyukas és teli tésztavirágokat készítsünk, nehogy amikor összeragasztjuk őket, meglepetés érjen bennünket!
Közepes hőfokú sütőben (180 °C) világosra sütjük. Ehhez alig több mint tíz perc szükséges, figyeljük, nehogy túlságosan megpiruljon! Az én első adagom kissé megbarnult, a többit ezért árgus szemekkel figyeltem, s az időzítőt is bekapcsoltam, biztos ami biztos!
Most jön a dolog legélvezetesebb része, amikor összeállítjuk a linzert!
Az alsó lapra házi (vagy másmilyen) baracklekvárt kenünk és megkoronázzuk a felső, lukas tésztával.
Annyira helyes!
Öröm ránézni!
Kicsit idézik a tavaszt is a virágformájukkal!
Mindenkit bíztatok az elkészítésére, hiszen olcsó, kiadós és finom!
És miközben majszoljuk, lehet nosztalgiázni!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: