Moha főz

Milyen az igazán finom krumplipüré?

Valószínűleg minden háztartásban más-más választ adnának erre az egyszerű kérdésre.

Én ha össze akarnám foglalni ezeket emelném ki:

  • Lefedve, annyi vízzel felöntve főzzük meg a krumplit, amennyi bőven ellepi.
  • A só adagolása nagyon fontos: 4 l vízhez egy evőkanálnyi szükséges.
  • Amikor leszűrjük a burgonyát, 1-2 dl főzővizet hagyjunk alatta.
  • Vaj: nincs bársonyos püré igazi vaj nélkül. Minimum 5 dkg kerüljön bele, de még 10 dkg sem túlzás.
  • Fűszerezés: szerecsendió, szerecsendió, szerecsendió.
  • Tej és tejföl dúsítja, főleg ha házi tejről és zsíros tejfölről beszélünk.

További tipp: vasárnap a húslevesből maradt zellert is belekeverhetjük, nem fogjuk megbánni.

Alaposan keverjük össze a krumplit és a hozzávalókat habverővel  (botmixertől nyúlós lesz).

Arányok: 80 dkg burgonya

5 dkg vaj

1 dl tej

2 evőkanál tejföl

1-2 dl főzővíz.

Minap spenóttal ízesítettem ezt a nagyszerű pürét. Kicsit féltem, hogy fogja fogadni a család, de semmi vétó nem nerült föl.

DSC_1311

20 dkg bébispenótot megpároltam 5 dkg vajon , amibe belekerült 2 gerezd zúzott fokhagyma. Frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítettem.

Amikor megpárolódott, hozzákevertem kb. 40 dkg főtt krumplihoz, utánsóztam és kész a finom köret!

Meg lehet nézni  a fiúk  és a saját adagom a fehér és a spenótos fajtából 🙂

DSC_1315

DSC_1309

Mikor rájöttek, hogy ízlik, gyorsan utánszedtek!

Sörben sült oldalas dukált hozzá.

DSC_1308

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!