Sült libacomb és régi-mai vágyak.
KEDVES JOCÓ!
De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni,
Jó ruhába járni kelni,
S öt forintér kuglert venni.
Mig a cukrot szopogatnám,
Új ruhámat mutogatnám,
Dicsekednék fűnek fának,
Mi jó dolga van Attilának.
Ugye, hogy mindenki ismeri ezt a kedves verset József Attilától?
Érdekes dologra bukkantam a Költögető blog oldalán.
A mai fiatalok így írták át a művet saját szájízük és kívánságaik alapján.
De szeretnék gazdag lenni
Új ruhában díszelegni
Cipőből lenne száz meg száz
Nyakláncokból egész ház.
Enyém lenne minden
Akarom, mert van rá pénzem
Kisautó – nem szép autó
Nagyot veszünk, aztán GO!
……………………
De szeretnék gazdag lenni
A pénzemből szépen élni
Nem csak magamra költeni
Szegényeken segíteni.
Míg a pénzt én megkeresem
Nem szórakozom, nem költekezem
Nem dicsekszem fűnek-fának
S amim van, felajánlom másnak.
……………………..
De szeretnék gazdag lenni
Ferrarival repeszteni
Michelin gumit feltetetni
Padlógázzal repeszteni.
Luxuskocsit tönkretenni
Lökhárítót jól megrúgni
A garázsba leparkolni
A büntetést kiperkálni.
…………………………….
De szeretnék okos lenni
Keresztrejtvényt megfejteni
Szóláncokat írogatni
A szavakat tudni, fújni.
Míg a tollat megkeresném
Kati nénit kérdezgetném
Dicsekednék: – Mami! Papi!
Milyen okos lány a Merci.
…………………………….
További verseket itt találhatsz: http://koltogeto.blog.hu/2011/04/17/de_szeretnek_gazdag_lenni_3
Érdekes, ugye? Négy felfogás, mutatja : milyen emberek is válnak mejd ezekből a most még általános iskolás ifjakból.
………………………………..
Nálunk Balu csak azt szerette volna, ha valami finom ebédet főzök.
Vettem két libacombot, ilyen minimál kiszerelésben árulták a kedvenc boltomban.
Gondoltam, elég lesz egy-egy fejenként hétköznapon.
Hozzávalók:
2 db libacomb
6 evőkanál zsír (liba)
1 fej lilahagyma
2 dl vörösbor
1-2 gerezd fokhagyma
csipet szárított vagy friss rozmaring
só, ízlés szerint.
A combokat alaposan bekentem sóval, és kicsit állni hagytam. Megpucoltam a hagymákat, a lilát karikára, a fokhagymát apró darabokra szeltem.
A zsiradékot alaposan felhevítettem és megdinszteltem benne a kétféle hagymát. Ezután beledobtam a combokat, amiknek bevagdostam a bőrét, hogy jobban kiengedje a zsírját.
Mindkét oldalán átsütöttem hírtelen. Ekkor lejebb vettem a hőt, fűszereztem és beleöntöttem a vörösbort. Lefedve úgy 40 percig pároltam.
Közben nézegettem villával, puhul-e? Puhult szépen, s mire lefőtt a vörösbor, s csak a zsírja maradt, készen is lett a sült libacomb.
Balu reklamált, szerinte kevés volt, pedig jó sok krumplit sütöttem neki mellé.
Tanulság: legközelebb dupla adagot készítek, lehessen repetázni.
A zsírját utána napokig lehet kenyérre kenni és hagymával enni. Az is valami!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: