Moha főz

A libacomb esete

Sült libacomb és régi-mai vágyak.

KEDVES JOCÓ!

De szeretnék gazdag lenni,
Egyszer libasültet enni,
Jó ruhába járni kelni,
S öt forintér kuglert venni.

Mig a cukrot szopogatnám,
Új ruhámat mutogatnám,
Dicsekednék fűnek fának,
Mi jó dolga van Attilának.

Ugye, hogy mindenki ismeri ezt a kedves verset József Attilától?

Érdekes dologra bukkantam a Költögető blog oldalán.

A mai fiatalok így írták  át a művet saját szájízük és kívánságaik alapján.

De szeretnék gazdag lenni
Új ruhában díszelegni
Cipőből lenne száz meg száz
Nyakláncokból egész ház.

Enyém lenne minden
Akarom, mert van rá pénzem
Kisautó – nem szép autó
Nagyot veszünk, aztán GO!

……………………

De szeretnék gazdag lenni
A pénzemből szépen élni
Nem csak magamra költeni
Szegényeken segíteni.

Míg a pénzt én megkeresem
Nem szórakozom, nem költekezem
Nem dicsekszem fűnek-fának
S amim van, felajánlom másnak.

……………………..

De szeretnék gazdag lenni
Ferrarival repeszteni
Michelin gumit feltetetni
Padlógázzal repeszteni.

Luxuskocsit tönkretenni
Lökhárítót jól megrúgni
A garázsba leparkolni
A büntetést kiperkálni.

…………………………….

De szeretnék okos lenni
Keresztrejtvényt megfejteni
Szóláncokat írogatni
A szavakat tudni, fújni.

Míg a tollat megkeresném
Kati nénit kérdezgetném
Dicsekednék: – Mami! Papi!
Milyen okos lány a Merci.

…………………………….

További verseket itt találhatsz: http://koltogeto.blog.hu/2011/04/17/de_szeretnek_gazdag_lenni_3

Érdekes, ugye? Négy felfogás, mutatja : milyen emberek is válnak mejd ezekből a most még általános iskolás ifjakból.

………………………………..

Nálunk Balu csak azt szerette volna, ha valami finom ebédet főzök.

Vettem két libacombot, ilyen minimál kiszerelésben árulták a kedvenc boltomban.

Gondoltam, elég lesz egy-egy fejenként hétköznapon. 

DSC_1385

Hozzávalók:

2 db libacomb

6 evőkanál zsír (liba)

1 fej lilahagyma

2 dl vörösbor

1-2 gerezd fokhagyma

csipet szárított vagy friss rozmaring

só, ízlés szerint.

DSC_1381

A combokat alaposan bekentem sóval, és kicsit állni hagytam. Megpucoltam a hagymákat, a lilát karikára, a fokhagymát apró darabokra szeltem.

A zsiradékot alaposan felhevítettem és megdinszteltem benne a kétféle hagymát. Ezután beledobtam a combokat, amiknek bevagdostam a bőrét, hogy jobban kiengedje a zsírját.

Mindkét oldalán átsütöttem hírtelen. Ekkor lejebb vettem a hőt, fűszereztem és beleöntöttem a vörösbort. Lefedve úgy 40 percig pároltam.

Közben nézegettem villával, puhul-e? Puhult szépen, s mire lefőtt a vörösbor, s csak a zsírja maradt, készen is lett a sült libacomb.

Balu reklamált, szerinte kevés volt, pedig jó sok krumplit sütöttem neki mellé.

DSC_1386

Tanulság: legközelebb dupla adagot készítek, lehessen repetázni.

A zsírját utána napokig lehet kenyérre kenni és hagymával enni. Az is valami!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!