Tejszínes, sajtos mártásban az egészséges brokkoli.
Valószínűleg sokszor hallottuk már, hogy minél sötétebb a zöldség, annál több detoxikáló anyaggal rendelkezik a szervezet számára. A brokkoli egy csúcs ilyen szempontból: méregtelenít, szuper rostforrás, tisztítja a szervezetet, erősíti az immunrendszert.
Harsogó mélyzöld színe jelzi a növényi vegyületek intenzív jelenlétét, pl. az antioxidánsokét, melyek semlegesítik a szervezeteben felszabaduló szabadgyököket.
Fogyasszuk gyakran, egyszerű az elkészítése.
Brokkolis mártás spagettihez.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 dl tejszín
5 dkg vaj
só, frissen őrölt fekete bors
1 kanál étkezési keményítő
1 gerezd zúzott fokhagyma
1-2 evőkanál reszelt sajt.
A brokkolit apró rózsákra szedjük és sós vízben, amibe egy kanál ecetet is tettünk, félpuhára főzzük. 4 liter vízhez egy evőkanálnyi só dukál. Leszűrjük.
A vajban megpirítjuk néhány pillanat alatt a fokhagymát, megszórjuk a keményítővel és aranybarnára pirítjuk. Felengedjük a tejszínnel és állandó keverés mellett besűrítjük. Ízesítjük sóval és borssal, majd belekeverjük a sajtot is.
A kifőzött spagetti tetejére halmozzuk és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: