Csokoládé ganache ismét főszerepben, megunhatatlanul.
A fenséges csokoládékrémet most túrós-mascarponés alapra kentem.
Tökéletes ízharmónia, csokoládérajongók bátran próbálják ki!
Sütemény hozzávalói:
1 csomag friss süteménytészta (Lidl)
Túrókrém:
50 dkg félzsíros túró
25 dkg mascarpone
1-2 evőkanál tejföl
10 dkg cukor
1 evőkanál szárított citromhéj
A hozzávalókat késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk.
A konyhakész tésztát beletesszük a sütőformába és megkenjük a túrós töltelékkel.
180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. ha a teteje kapott egy kis sárgás színt, akkor tökéletes!
Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a csokoládé ganache-t.
Két tábla étcsokoládét összetörünk és beledobjuk 2 dl meleg tejszínbe. Folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy a csoki teljesen felolvadjon.
Ráöntjük a túró tetejére és hagyjuk a csokoládét megdermedni.
Ismét rövid ideig veszi igénybe az időnket, pedig nagyon mutatós, gazdag és finom!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: