Vásároltam a minap tavaszi tekercshez való rizslapokat.
Először viszont édesen megtöltve készítettem el, nem zöldségesen.
Töltelék:
20 dkg mandula
20 dkg dió
10 dkg cukor
1 kévéskanál szárított citromhéj.
Egy tiszta konyharuhát benedvesítettem, egy tálba vizet engedtem.
A rizslapot egyesével bemártottam a vízbe. Egy tekercshez 2 rizslapot helyeztem egymásra, bevizezve. Fél perc alatt megpuhul, és a nedves textil nem hagyja kiszáradni.
Ha puha, mehet bele a töltelék (1-2 evőkanálnyi) és lehet összehajtogatni.
Forró olajban kisütjük.
Melegen és frissen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Én kevés olajban sütöttem és nekem is felhólyagosodott sütés közben, de az nem baj. Egyszerűen úgy hajtogattam, hogy amikor megpuhult a tészta középre tettem a tölteléket először behajtottam a két oldalát, majd rá a két másikat. Inkább zsákocska lett, mint tekercs, de nekem nem nyílt szét. Tojásfehérjével meg lehet kenni a széleit szerintem , és az is összeragasztja.
Hát, ilyen lapokat én is vettem és káposztával töltöttem, de a sütés sehogysem akart sikerülni és semmiképp nem lett tavaszitekercs-szerű a végeredmény. :S Te hogyan csináltad? Nekem túl sok olajban egyszerűen szétnyiltak, a kevésben meg nem sült egyenletesen és felhólyagosodott és csak küszködés volt az egész…:(