Moha főz

Mandulás-diós tekercs

Vásároltam a minap tavaszi tekercshez való rizslapokat.

Először viszont édesen megtöltve készítettem el, nem zöldségesen.

Töltelék:

20 dkg mandula

20 dkg dió

10 dkg cukor

1 kévéskanál szárított citromhéj.

DSC_1397

Egy tiszta konyharuhát benedvesítettem, egy tálba vizet engedtem.

A rizslapot egyesével bemártottam a vízbe. Egy tekercshez 2 rizslapot helyeztem egymásra, bevizezve. Fél perc alatt megpuhul, és a nedves textil nem hagyja kiszáradni.

Ha puha, mehet bele a töltelék (1-2 evőkanálnyi) és lehet összehajtogatni.

Forró olajban kisütjük.

DSC_1399

Melegen és frissen tálaljuk.

Jó étvágyat!

DSC_1402

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erika Szócsi says:

    Én kevés olajban sütöttem és nekem is felhólyagosodott sütés közben, de az nem baj. Egyszerűen úgy hajtogattam, hogy amikor megpuhult a tészta középre tettem a tölteléket először behajtottam a két oldalát, majd rá a két másikat. Inkább zsákocska lett, mint tekercs, de nekem nem nyílt szét. Tojásfehérjével meg lehet kenni a széleit szerintem , és az is összeragasztja.

  2. Dren says:

    Hát, ilyen lapokat én is vettem és káposztával töltöttem, de a sütés sehogysem akart sikerülni és semmiképp nem lett tavaszitekercs-szerű a végeredmény. :S Te hogyan csináltad? Nekem túl sok olajban egyszerűen szétnyiltak, a kevésben meg nem sült egyenletesen és felhólyagosodott és csak küszködés volt az egész…:(


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!