Moha főz

Sóskaszósz

Gyönyörűen kibújtak a réten a vadon termő sóska levelei, rengeteg van belőle.

DSC_1598

Én magam nyersen szeretem gyerekkorom óta. Most is anyukámnak indult a szedés, mert épp felépülőben van, nem tud még hajolgatni. Átvittem neki a zacskónyi friss sóskalevelet, de előtte hirtelen ötlettől vezérelve magamnak is hagytam belőle otthon. És elkészítettem. Én, aki nem igazán szereti ezt a fajta ételt! Egyszer össze is vesztem férjjel, mert imádja, én pedig nem készítem. Amit nem szeret az ember, nem is tudja jól megcsinálni.

Most azonban, hogy kedvet kaptam hozzá, valahogy ízlett.

DSC_1636

Sóskaszósz hozzávalói:

30 dkg friss sóskalevél

3 dkg vaj

1 csapott evőkanál liszt

1-2 evőkanál cukor

1,5 dl tej

1 csipet só.

Az alaposan megmosott és szárától megszabadított növényt a vajon megfuttatjuk. Folyamatosan kavarjuk, ameddig meg nem “fonnyad” az összes levél. Ekkor megcukrozzuk, egy csipet sót is teszünk bele.

DSC_1628

Jöhet a liszt, amivel egyenletesen megszórjuk. Kevergetjük kicsit, majd felöntjük a tejjel. Kész is a tavaszi szószunk!

DSC_1629

Frissen az igazi! Anyukám krumplipürével szereti, én  sonkát sütöttem hozzá. De jól jött volna az a püré is.

DSC_1635

Kellemesen savanykás az íze a szósznak, amit a tej kissé selymesít. Aki több cukorral szereti, tehet bele bátran.

Jó étvágyat!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!