Az édesköményt ritkán használom, pedig igazából szeretem. Kicsit a medvecukorra emlékeztető, ánizsos íze miatt azonban félek bármivel is összepárosítani annyira jellegzetes és domináns
A retekkel viszont nagyon jól harmonizál, annak pedig épp szezonja van. Számomra a kiskertben termett, enyhén csípős retek az igazi, nem baj ha kicsit megrágta a kukac. Ami fás, és nincs ez az aromája, az nem is az igazi !
Az édeskömény-retek saláta hozzávalói:
1 fej édeskömény
1 csomag (5-6 fej)piros retek
1 szál újhagyma
Öntet:
1 citrom leve
1 kávéskanál szardellapaszta
só, feketebors ízlés szerint
4-5 evőkanál olívaolaj.
Az édesköményt leveleire szedjük, a levélnyelet levágjuk, a vastag-fás részeket kidobjuk. A kemény bordázatokat kivágjuk. A többit felkockázzuk, zöld levelét félretesszük.
Néhány darabot egészben hagyunk a levelek közül, ezt a tál szélére helyezzük, amiben a salátát készítjük. A felkockázott levelekre rávagdossuk a retket, majd az újhagymát. Tetejére rakhatunk a gumó zöldjéből is, ha erősebb ízt akarunk elérni.
Elkészítjük a dresszinget, összekeverjük a hozzávalóit alaposan és a salátára öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk az ízeket összeérni.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: