A hagyományos rakott krumplit egyik fiam nagyon szereti, a másik pedig meg sem kóstolja, nem nagyon jön be neki a főtt tojás, sem a kolbász.
Gondoltam, ha a darált húst úgy készítem el, ahogy spagettibe szoktam, és azzal rétegezem a krumplit, hátha megkóstolja.
Nyertem, mert megette, bár a kedvence továbbra is tésztával lesz a hús.
A többiek is dícsérték, hát megmutatom mindenkinek a receptet, hátha kedve szottyan valakinek hozzá.
Darált húsos rakott krumpli
Hozzávalók:
1,3 kg burgonya
70 dkg darált sertéshús
1 nagy dobozos, 20%-os tejföl (450g)
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3+2 evőkanál étolaj
ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring
2 kávéskanál só.
A darált húst a megpirított vörös- és fokhagymára dobom, fűszerezem borssal, sóval. Fehéredésig sütöm.
Egy tepsit kiolajozok, rákarikázok egy adag krumplit. Sózom, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítem.
A hús felét ráhalmozom, majd ismét egy adag krumpli következik. Rá a maradék hús, a tetejére ismét fűszeres krumpli.
Ráöntöm a tejszínt. Befedem a tejföllel, amit szintén fűszerekkel szórok. Aki szereti a csilit , szórhat rá belőle!
Lefedem alufóliával a tepsit és kb. 50 percig, közepes hőfokon sütöm.
Egyszerű, laktató egytálétel, bátran merem ajánlani!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: