Moha főz

Lángost vegyenek!

Indul a nyár és vele a lángos szezonja.

A tavasz lassan elköszön, s inkább összeházasodik a nyárral. Volt már minden, amit megmutatott magából: 30 °C-os hőség, jégeső, orkán erejű szél, hatalmas hőingadozások. Úgyhogy gyere nyár!

Ez a nyaralások,a  strandolás és a csobbanások ideje. Na, meg a lángosé!

És nem csak nyaralás közben, hanem otthon is jöhet ez a magyaros finomság. Anyósomtól kértem el a receptjét anno, és kisebbfajta sokkot kaptam, amikor leírta. Három rövid sorban.

DSC_0140

Azért nekifogtam és nem kellett csalódnom. Azóta is őrizgetem a cetlit, bár kívűlről tudom az összetevőket.

Lángos hozzávalói:

80 dkg liszt

3 tojássárgája

1 egész élesztő ( 5 dkg)

4 dl tej

1 kis dobozos tejföl (20%.os)

só (egy púpozott kávéskanál)

Mindent összegyúrni, az élesztőt csak szétmorzsolni benne- hangzott a leírt utasítás.

És láss csodát: működik a recept!

Az alaposan összegyúrt tésztából lecsípek egy darabkát, megpróbálom kör alakúvá formázni és bő olajba pottyantva kisütöm.

Nem olyan vékony, mint a strandon kapható, kissé pufi, vastagocska, de sebaj! Így sikerült.

DSC_0279

Feltétként jöhet rá:

  • fokhgymás olaj (2-3 gerezd zúzott fokhagyma fél dl olajban elkeverve)
  • tejföl
  • tejföl és sajt
  • tejföl és paradicsom
  • sajt és paradicsom
  • vagy amit szeretünk (kapros juhtúró, gomolya, kecskesajt, fűszeres olajok…)

DSC_0282DSC_0283DSC_0284

Bátran készítsük el , bár nem egy diétás étel.

Ha úgysem olyan az alakunk, akkor már mindegy, ha meg olyan, akkkor mit lacafacázzunk. Nyomjunk be egyet-kettőt!

Mosolyogjunk közben a napba, hunyorogva, tele szájjal! Hello nyár!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsánna Erdei says: (előzmény @Erika Szócsi)

    Köszönöm szépen.Megírom Neked feltétlenül, hogy sikerült!

  2. Szia! Nem kell keleszteni. Amikor forró az olaj, olajos kézzel lecsípsz egy darabot belőle, megformázod, és már sütheted is. Biztos sikerülni fog! Nekem elég vastag lángosok sikeredtek, nem tudtam szép vékonyra kézzel kinyújtani, de az élvezeti értékéből semmit sem von le. Lehet, te épp ügyesebb leszel 🙂

  3. Zsuzsánna Erdei says: (előzmény @Erika Szócsi)

    Huszadszor térek vissza és nem értem ,olyan csábító de én tutti elszúrom majd.Nem értem,pl hol a kelesztés?Vagy az nem kell?Légy szíves írd meg nekem.Köszönöm: én a 2 balkezes

  4. Lászlóné Bakó says:

    Nagyon tetszik a recept, kifogom próbálni, és nagyon
    fogjuk szeretni.

  5. PinkAnyu says:

    HÚÚÚ! Imádom a lángost! Fokhagymásan mindenhogyan.. Kedvet kaptam hozzá! KÖSZI!!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!