Moha főz

Eperálom

Epres hűsítő mennyország !

Találhattál már nálam  kedves olvasó ribizliálmot, most itt az epres! Eljött!

És parfé formát öltött a valóságban.

Ebben a hőségben igazán frissítő tud lenni!

DSC_0290

Epres parfé hozzávalói:

fél liter joghurt

2 dl tejszín (nem hullala, állati eredetű szükséges)

6 evőkanál cukor

fél rúd vaníliaőrlemény vagy 2 csomag vaníliáscukor

25-30 dkg eper.

Elkészítés:

Az eperszemeket 1 evőkanál cukorral elkeverjük, s összenyomkodjuk villával.

Ez lesz parfénk alapja.

DSC_0283

A tejszínt felverjük  szintén 1 evőkanál cukorral.

Másik tálban elkeverjük a joghurtot a 4 evőkanál cukorral és a vaníliával.

Ha megvan, hozzáadjuk a tejszínhez.

DSC_0285

Én hosszúkás szilikonformát használtam, de bármilyenben fagyaszthatjuk.

Az aljára került az eper, rá a krém 3/4-e. Ekkor felezett eperszemekkel raktam ki a forma oldalát, végül rákanalaztam a maradék tejszínes joghurtot.

DSC_0286

Fagyasztóba tettem. Másnap reggel első utam a hűtőhöz vezetett.

Megfagyott szépen, volt rá ideje egész éjjel!

A formából könnyen kijött, de ha valaki nem szilionnal dolgozna, be kell mártani a forma alját pár percre forró vízbe!

DSC_0292

Levágtam egy szeletet és ő lett a reggelim. Friss eperrel és citromfűbóbitával!

Mint mondjak!

Irígyelhettek 🙂

DSC_0299

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

DSC_0288

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!