Moha főz

Túrógombóc karamellizált ribizliraguval

A megunhatatlan túrógombócot gyümölcsraguval kínáljuk.

DSC_0525

Június eleje van, a bogyós gyümölcsök kezdenek szépen érni. A ribizlibokorról már szedtem is két tányérral.

Szeretem a savanykás zamatát, és a magok sem zavarnak különösebben.

Isteni ragut (gyümölcsös öntetet) lehet belőle készíteni.

DSC_0522

A ribizlis karamellizált ragu hozzávalói:

3-4 evőkanál cukor

1,5 dl vörösbor vagy narancslé

1 evőkanál balzsamecet

20-30 dkg ribizli.

A cukrot kis lángon karamellizáljuk. Felöntjük a narancslével/ borral. Ízesítjük az ecettel, kis lángon nem túl sűrűre sziruposítjuk.

Beleforgatjuk a gyümölcsöt, néhány perc után levesszük a tűzről.

Bármilyen bogyós gyümölcsből el lehet készíteni, akár vegyesen is (málna, eper, szamóca, feketeribizli).

Túrógombóc hozzávalói:

50 dkg félzsíros tehéntúró

csipet só

2 tojássárgája

2 dl gríz

3 dkg langyos vaj.

Ezeket alaposan összegyúrjuk, hűtőbe tesszük néhány órára. Vizet melegítünk, és a túrós keverékből nedves kézzel gombócokat formázunk.

A lobogó vízben kifőzzük, akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Szűrőlapáttal tálra szedjük.

Gyümölcsragunkkal kínáljuk. Tetejére porcukrot szórhatunk!

DSC_0523

Jó étvágyat!

DSC_0524

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!