Moha főz

Juhtúrós lepény kaporral

Aki szereti a juhtúrót, annak bátran ajánlom.

Ezt a különleges ízű tejterméket, amit hívunk bryndzának is a szlovák gyökerek után, általában sztrapacskához használom, de most kicsit újítottam.

Lepény készült belőle, ahol a juhtúrót kis tejföllel szelidítettem meg. A kapor pedig szépen kiemeli az ízét, kiváló párosítás.

DSC_0587

Kapros-juhtúrós lepény hozzávalói:

50 dkg liszt

1 dl tej

2 dl langyos víz

1 kávéskanál cukor

2,5 dkg élesztő

5 evőkanál olaj

1 teáskanál só

30 dkg juhtúró

6-8 evőkanál tejföl

1 fej hagyma

friss kapor.

A cukros tejben felfuttajuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk, amit sóztunk és beleöntöttünk 5 evőkanál olajat. A langyos vizet se felejtsük ki belőle.

Alaposan összegyúrjuk és a duplájára kelesztjük meleg helyen, letakarva.

Amíg kel a tésztánk, addig a juhtúrót alaposan összekeverjük a tejföllel, a hagymát pedig vékony karikákra vágjuk.

A megkelt tésztát kinyújtjuk úgy, hogy beleférjen a gáztepsibe. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal és kicsit meghintjük liszttel.

A tésztát közepes lángon 10 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből és rákenjük a juhtúrós keveréket, ráhintjük a hagymakarikákat, kaporral megszórjuk

és visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre.

Melegen és hidegen is finom eledel.

DSC_0591

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!