Moha főz

Tejszínes málnatorta

Csupa tejszín, csupa málna.

A málna a gyümölcsök egyik királynője. Nagyon finoman kell vele bánni, kedvesen, óvatosan, azt biztosan meghálálja. Nekünk adja mennyei ízét.

DSC_0068

Ahogy Rúzsa Magdi üvölti bele a világba: “Nyár van, olvad a málna a számban.”

Tejszínnel megfejelve igazi fenséges finomság.

DSC_0624

Tejszínes málnatorta

Tészta hozzávalói:

2 db tojás

8 dkg vaj

25 ml tej (3,5%-os)

20 dkg liszt

1 evőkanál porcukor

csipet só

1 teáskanál sütőpor.

A hozzávalókat habverővel alaposan összedolgozzuk először alacsony, majd magas fordulatszámon. Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a tésztát. 170 °C-on kb. 30 percig sütjük.

Tejszínes krém:

4 dl habtejszín

2 csomag zselatin fix

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál porcukor.

A tejszínt félig felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a por állagú zselatint. Keményre verjük a habot vele.

Szükséges még: kb. 40 dkg friss málna.

Díszítéshez: 2 dkg mandula, kevés kész málnaszósz.

A süteményünk tésztáját hagyjuk kihűlni teljesen. Ekkor rákenjük a hab felét. Körberakjuk gazdagon málnával, majd ismét hab következik.

DSC_0618

Tetejére ismét friss gyümölcs kerül, amit egy kis gyümölcsszósszal megbolondítunk, végül pedig mandulával szórjuk.

Jó étvágyat hozzá!

DSC_0628

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!