Csupa tejszín, csupa málna.
A málna a gyümölcsök egyik királynője. Nagyon finoman kell vele bánni, kedvesen, óvatosan, azt biztosan meghálálja. Nekünk adja mennyei ízét.
Ahogy Rúzsa Magdi üvölti bele a világba: “Nyár van, olvad a málna a számban.”
Tejszínnel megfejelve igazi fenséges finomság.
Tejszínes málnatorta
Tészta hozzávalói:
2 db tojás
8 dkg vaj
25 ml tej (3,5%-os)
20 dkg liszt
1 evőkanál porcukor
csipet só
1 teáskanál sütőpor.
A hozzávalókat habverővel alaposan összedolgozzuk először alacsony, majd magas fordulatszámon. Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a tésztát. 170 °C-on kb. 30 percig sütjük.
Tejszínes krém:
4 dl habtejszín
2 csomag zselatin fix
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor.
A tejszínt félig felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a por állagú zselatint. Keményre verjük a habot vele.
Szükséges még: kb. 40 dkg friss málna.
Díszítéshez: 2 dkg mandula, kevés kész málnaszósz.
A süteményünk tésztáját hagyjuk kihűlni teljesen. Ekkor rákenjük a hab felét. Körberakjuk gazdagon málnával, majd ismét hab következik.
Tetejére ismét friss gyümölcs kerül, amit egy kis gyümölcsszósszal megbolondítunk, végül pedig mandulával szórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: