Hűsítő, behűtött, ellenállhatatlan. Ez az őszibarack krémleves!
Mikor elújságoltam Máténak, hogy milyen levest készítettem, kérdeztem tőle, hogy hangzik? Jól, főleg a behűtött!- jött a válasz.
Hát igen, 37 °C-ban ez a legvonzóbb tulajdonságok egyike.
A másik, hogy nagyon rövid alatt elkészül, sőt a tűzhelyet is csak rövid ideig kell bekapcsolni a kedvéért.
Hiszen ez egy főzés nélkül készülő gyümölcsleves. Így vitamintartalmát egyáltalán nem veszíti el!
Hozzávalók:
10 szem őszibarack
2 dl főzőtejszín
2 dl zsíros tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet fahéj
fél citrom leve
fél csomag vaníliás pudingpor.
A barackokat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk.
Késes aprítóban apróra daraboltatjuk, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, beleszórjuk a vaníliás cukrot és a fél csomag pudingport. Alaposan elkeverjük, fahéjjal megszórjuk és állni hagyjuk.
A 10 dkg cukrot karamellizáljuk, majd amikor az szép aranybarna, beleöntjük a tejet és a főzőtejszínt. Keményre összekapja a cukrot, de ahogy tovább melegítjük, szépséges egynemű lesz a végeredmény. Langyosra hűtjük, ekkor belekeverjük a fűszeres őszibarackba.
Ekkor már csak annyi a teendőnk, hogy vagy kis ideig a fagyasztóba tesszük, vagy mehet a hűtőszekrénybe, alaposan lehűlni.
Jelentem, jégkrémnek sem utolsó, véletlenül egy adagot benn felejtettem a fagyóban.
A többit vaníliafagylalttal és csokimentával szervíroztam.
De jó is kanalazni egy csésze hideg gyümölcslevest valami terebélyes, árnyas fa alatt üldögélve! Ennyi kényeztetés jár, amikor már levegőt is alig bírunk venni ebben a tikkasztó kánikulában! Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: