Moha főz

Tejszínes őszibarack krémleves

Hűsítő, behűtött, ellenállhatatlan. Ez az őszibarack krémleves!

DSC_0694

Mikor elújságoltam Máténak, hogy milyen levest készítettem, kérdeztem tőle, hogy hangzik? Jól, főleg a behűtött!- jött a válasz.

Hát igen, 37 °C-ban ez a legvonzóbb tulajdonságok egyike.

A másik, hogy nagyon rövid alatt elkészül, sőt a tűzhelyet is csak rövid ideig kell bekapcsolni a kedvéért.

Hiszen ez egy főzés nélkül készülő gyümölcsleves. Így vitamintartalmát egyáltalán nem veszíti el!

DSC_0691

 

Hozzávalók:

 10 szem őszibarack

2 dl főzőtejszín

2 dl zsíros tej

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

csipet fahéj

fél citrom leve

fél csomag vaníliás pudingpor.

A barackokat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk.

Késes aprítóban apróra daraboltatjuk, majd belefacsarjuk a fél citrom levét, beleszórjuk a vaníliás cukrot és a fél csomag pudingport. Alaposan elkeverjük, fahéjjal megszórjuk és állni hagyjuk.

DSC_0683

A 10 dkg cukrot karamellizáljuk, majd amikor az szép aranybarna, beleöntjük a tejet és a főzőtejszínt. Keményre összekapja a cukrot, de ahogy tovább melegítjük, szépséges egynemű lesz a végeredmény. Langyosra hűtjük, ekkor belekeverjük a fűszeres őszibarackba.

Ekkor már csak annyi a teendőnk, hogy vagy kis ideig a fagyasztóba tesszük, vagy mehet a hűtőszekrénybe, alaposan lehűlni.

Jelentem, jégkrémnek sem utolsó, véletlenül egy adagot benn felejtettem a fagyóban.

A többit vaníliafagylalttal és csokimentával szervíroztam.

DSC_0687

De jó is kanalazni egy csésze hideg gyümölcslevest valami terebélyes, árnyas fa alatt üldögélve! Ennyi kényeztetés jár, amikor már levegőt is alig bírunk venni ebben a tikkasztó kánikulában! Jó étvágyat hozzá! 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

DSC_0689

 
 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!