Moha főz

Vajas-tejszínes palacsinta

Francia palacsintának is nevezik ezt a gazdag ízű finomságot.

Kevesebb liszt, több tojás, és zsiradéknak csakis vaj. Ez a Crepe a’la francaise titka. 

DSC_0760

Egy tucatnyi palacsintához az alábbi hozzávalók szükségesek:

5 db tojás

20 dkg finomliszt

3 dl zsíros tej

2,5 dl tejszín (főző- vagy habtejszín)

5 dkg vaj + a serpenyő kenéséhez kb. 5 dkg

5 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

1 csipet só.

A tojásokat kikeverjük a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejet, tejszínt, végül a lisztet. A vajat langyosra olvasztjuk, ezt is belecsorgatjuk. Kicsit pihentetjük, majd hagyományos módon teflon serpenyőben kisütjük. Minden sütés előtt a serpenyőt kikenjük kevés vajjal. Vigyázzunk, oda ne égjen!

A palacsintákat közepes lángon sütjük ki, amikor a széle már nem ragad, rögtön meg is fordítjuk!

Bármilyen töltelékkel (lekvár, dzsem, juharszirup, zölddió-szirup, túró), de akár csak porcukorral meghintve is igazi élmény.

DSC_0756

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!