Francia palacsintának is nevezik ezt a gazdag ízű finomságot.
Kevesebb liszt, több tojás, és zsiradéknak csakis vaj. Ez a Crepe a’la francaise titka.
Egy tucatnyi palacsintához az alábbi hozzávalók szükségesek:
5 db tojás
20 dkg finomliszt
3 dl zsíros tej
2,5 dl tejszín (főző- vagy habtejszín)
5 dkg vaj + a serpenyő kenéséhez kb. 5 dkg
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 csipet só.
A tojásokat kikeverjük a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejet, tejszínt, végül a lisztet. A vajat langyosra olvasztjuk, ezt is belecsorgatjuk. Kicsit pihentetjük, majd hagyományos módon teflon serpenyőben kisütjük. Minden sütés előtt a serpenyőt kikenjük kevés vajjal. Vigyázzunk, oda ne égjen!
A palacsintákat közepes lángon sütjük ki, amikor a széle már nem ragad, rögtön meg is fordítjuk!
Bármilyen töltelékkel (lekvár, dzsem, juharszirup, zölddió-szirup, túró), de akár csak porcukorral meghintve is igazi élmény.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: