Alaposan lehűlt a levegő, bátran elővehetjük a konyhai grillünket!
Az augusztus sok zöldséget és gyümölcsöt ad nekünk, tobzódhatunk a friss alapanyagokban.
Ha megtehetjük, menjünk el a piacra bevásárolni, vagy sétáljunk ki a kertbe és szedjük össze a legszebb zöldségeket. Úgymint: paradicsom, paprika, kukorica, hagyma (vörös-és lila). Mennyiséget nem írok, hisz azt mindenki maga dönti el. Amit jobban szeret, abból többet készítsen!
Húsnak én csirkemellett használtam, mert az hamar átsül, de aki a vörös húsokat kedveli, nyugodtan váltsa ki, csak sütés előtt pácolja be legalább egy nappal.
A konyhai grillezés hozzávalói:
olívaolaj, citromos kukoricaolaj
só, bors
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom.
Zöldpaprika és/vagy kaliforniai
paradicsom
lila-és vöröshagyma
5-6 cső kukorica
1,5 kg csirkemell.
A csirkemellet kifilézzük, daraboljuk, sóval, borssal fűszerezzük, ráöntünk egy dl olívaolajat, a friss összevágott fűszernövényeket (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű) rászórjuk. Minimum egy órát pácoljuk.
Addig a zöldségeket előkészítjük: megmossuk, kicsumázzuk, daraboljuk, a hagymát félbevágjuk. A kukoricát előfőzzük, mert nyersen nagyon sok idő amíg átsül. Ezt a Lidl-ben vásárolt ciromos olajjal locsolgattam.
A konyhai grill készüléket bemelegítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és kezdődhet a sütés. Én először a zöldségeket sütöttem, később a húst. Amikor szépen megpirultak, lehet is tálba tenni. A kukoricát forgassuk folyamatosan, hogy jól átsüljön. A húsnak magasabb hőfok kell, és azt is gyakran forgassuk, amíg szép színt nem kap.
Akkor aztán essünk neki azon melegében! Nagyon finom tud lenni ez is, nem csak a kerti grillek.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: