Moha főz

Húsmentes egytálétel: paradicsomos-gombás penne

Egyszerű, gyors, olcsó. Vegák is örülhetnek neki.

Ha nincs kedved több órát a konyhában tölteni, főleg harminc fok feletti hőségben, elkezd pörögni az agyad: mit is főzz.

Vasárnap muszáj húslevest tenni az asztalra, de egyébként szabad a pálya a gyorsan összeüthető, perceken belül tálalható ételeknek.

A paradicsomos-gombás penne épp ilyen.

DSC_0485

Hozzávalók:

50 dkg penne tészta

fél liter paradicsom

30 dkg gomba

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

15 dkg trappista vagy egyéb sajt

5 evőkanál olívaolaj

só, bors,kakukkfű, bazsalikom díszítésnek.

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, nagyon apró kockákra vágjuk és megdinszteljük az olívaolajban. Ha szép üveges, beledobjuk a darabolt fokhagymát is.

A gombát (itt most csiperke) megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a hagymára szórjuk. Állandó keverés mellett lepirítjuk.

Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig együtt rotyogtatjuk.

DSC_0487

Odatesszük főni, a tészta mennyiségének megfelelő másfélszeres menniységű sózott vizet (4 l= 1 evőkanál só).

Ha erőteljesen forr, megfőzzük benne a pennét (6-8 perc).

Ekkorra a szószunk is tökéletes, nincs más dolgunk, mint tálalni.

DSC_0488

A szószos tészta tetjét megszórjuk reszelt sajttal és bazsalikomlevéllel díszítjük.

DSC_0486

Amilyen gyorsan elkészül, úgy el is fogy!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!