Egyszerű, gyors, olcsó. Vegák is örülhetnek neki.
Ha nincs kedved több órát a konyhában tölteni, főleg harminc fok feletti hőségben, elkezd pörögni az agyad: mit is főzz.
Vasárnap muszáj húslevest tenni az asztalra, de egyébként szabad a pálya a gyorsan összeüthető, perceken belül tálalható ételeknek.
A paradicsomos-gombás penne épp ilyen.
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
fél liter paradicsom
30 dkg gomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg trappista vagy egyéb sajt
5 evőkanál olívaolaj
só, bors,kakukkfű, bazsalikom díszítésnek.
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, nagyon apró kockákra vágjuk és megdinszteljük az olívaolajban. Ha szép üveges, beledobjuk a darabolt fokhagymát is.
A gombát (itt most csiperke) megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a hagymára szórjuk. Állandó keverés mellett lepirítjuk.
Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig együtt rotyogtatjuk.
Odatesszük főni, a tészta mennyiségének megfelelő másfélszeres menniységű sózott vizet (4 l= 1 evőkanál só).
Ha erőteljesen forr, megfőzzük benne a pennét (6-8 perc).
Ekkorra a szószunk is tökéletes, nincs más dolgunk, mint tálalni.
A szószos tészta tetjét megszórjuk reszelt sajttal és bazsalikomlevéllel díszítjük.
Amilyen gyorsan elkészül, úgy el is fogy!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: