Omlós pitetészta, szezongyümölccsel és egy kis dióval.
A pite nagyon hálás tészta fajta, és szinte bármivel megtölthető. Illik hozzá mindenféle gyümölcs, lekvár, túró, mák, dió.
Kaptam egy kis őszibarackot, nem volt kérdés, hogy azzal töltöm meg. Ráadásnak megbolondítottam darált dióval.
Pite hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dl tejföl
annyi tej, hogy jól gyúrható legyen (min. 1 dl)
csipet só
2 tojás.
A tojásokat elhabarjuk, a liszt közepébe öntjük. Összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a többi hozzávalóval együtt és félórára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a gyümölcsös tölteléket. Ehhez 1,5 kg őszibarack és 10 dkg cukor, valamint 1 teáskanál fahéj szükséges.
A barackokat meghámozzuk, magvaljuk és késes aprítóba tesszük a cukorral és a fahéjjal.
Nem kell teljesen pépesíteni, inkább darabos maradjon.
Kivesszük a piténket a hűtőből, két felé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetjük.
Alaposan megszurkáljuk villával.
Eztután kb. 10 dkg darált diót szórunk rá.
Az őszibarack-tölteléket kanalanként ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.
Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle. Ebből átlós rácsot készítünk süteményünk tetejére.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 170°C-on 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: