Moha főz

Őszibarackos pite

Omlós pitetészta, szezongyümölccsel és egy kis dióval.

A pite nagyon hálás tészta fajta, és szinte bármivel megtölthető. Illik hozzá mindenféle gyümölcs, lekvár, túró, mák, dió.

Kaptam egy kis őszibarackot, nem volt kérdés, hogy azzal töltöm meg. Ráadásnak megbolondítottam darált dióval.

DSC_0894

Pite hozzávalói:

50 dkg liszt

25 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 dl tejföl

annyi tej, hogy jól gyúrható legyen (min. 1 dl)

csipet só

2 tojás.

A tojásokat elhabarjuk, a liszt közepébe öntjük. Összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a többi hozzávalóval együtt és félórára hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a gyümölcsös tölteléket. Ehhez 1,5 kg őszibarack és 10 dkg cukor, valamint 1 teáskanál fahéj szükséges.

A barackokat meghámozzuk, magvaljuk és késes aprítóba tesszük a cukorral és a fahéjjal.

Nem kell teljesen pépesíteni, inkább darabos maradjon.

Kivesszük a piténket a hűtőből, két felé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetjük. 

Alaposan megszurkáljuk villával.

Eztután kb. 10 dkg  darált diót szórunk rá.

Az őszibarack-tölteléket kanalanként ráhalmozzuk, majd elsimítjuk.

Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle. Ebből átlós rácsot készítünk süteményünk tetejére.

DSC_0883

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 170°C-on 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

DSC_0899

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!