Moha főz

Retró búzadarás mandula

Anyukám gyermekkoromban sokszor készítette. Én magam még nem, mostanában jutott eszembe. 

Nem kell sütni, tíz perc alatt összeállítható. Nem tudom mennyien ismerik, még sosem láttam fenn a neten.

Gondoltam ezért megosztom veletek.

DSC_0924

Mindössze négy hozzávaló szükséges. Elég nagy adag jön ki belőle, ezért a kevésbé kísérletező kedvűek elég, ha fél adagot készítenek. Mert vagy bejön a családnak vagy nem.

Hozzávalók:

40 dkg nyers búzadara

25 dkg vaj (puha)

20 dkg porcukor

1 zöld színű mandulaaroma.

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk. Pihentetés után fogunk egy szép formájú ovális teáskanalat és belenyomkodunk egy adag masszát.

A szélesebb végétől kezdve kinyomjuk a kanálból és a domború végével fektetjük a tányérra. Ennyi és nem több, kész is a mandulánk.

DSC_0921

Egy másik változat, amikor darált keksz és tej is kerül bele.

Hozzávalók:

15 dkg búzadara

150 ml tej

15 dkg porcukor

20 dkg háztartási keksz

10 dkg vaj

1 zöld mandulaaroma

Elkészítése:

A hozzávalókat kimérjük egy tálba. A grízt nem kell megfőzni.

Összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután vagy a teáskanalas módszert választjuk, vagy egyszerűen gombócokat formázunk belőle.

Tipp: a búzadarát akár le is forrázhatjuk a tejjel, attól még jobban megdagad.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!