Anyukám gyermekkoromban sokszor készítette. Én magam még nem, mostanában jutott eszembe.
Nem kell sütni, tíz perc alatt összeállítható. Nem tudom mennyien ismerik, még sosem láttam fenn a neten.
Gondoltam ezért megosztom veletek.
Mindössze négy hozzávaló szükséges. Elég nagy adag jön ki belőle, ezért a kevésbé kísérletező kedvűek elég, ha fél adagot készítenek. Mert vagy bejön a családnak vagy nem.
Hozzávalók:
40 dkg nyers búzadara
25 dkg vaj (puha)
20 dkg porcukor
1 zöld színű mandulaaroma.
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk. Pihentetés után fogunk egy szép formájú ovális teáskanalat és belenyomkodunk egy adag masszát.
A szélesebb végétől kezdve kinyomjuk a kanálból és a domború végével fektetjük a tányérra. Ennyi és nem több, kész is a mandulánk.
Egy másik változat, amikor darált keksz és tej is kerül bele.
Hozzávalók:
15 dkg búzadara
150 ml tej
15 dkg porcukor
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
1 zöld mandulaaroma
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük egy tálba. A grízt nem kell megfőzni.
Összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután vagy a teáskanalas módszert választjuk, vagy egyszerűen gombócokat formázunk belőle.
Tipp: a búzadarát akár le is forrázhatjuk a tejjel, attól még jobban megdagad.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: