Szeptember végén is együnk sok-sok paradicsomot!
Amíg hozzá lehet jutni szabadföldi paradicsomhoz, érdemes kihasználni a lehetőséget.
Az uborka-jégsaláta-paradicsom triumvirátusban egész nyáron a paradicsom vezetett, uborkát a nagy szárazság miatt keveset ettünk, alig termett a kertben.
A paradicsom még most is érik, időjárástól függően.
Friss bazsalikom is akad, ami csodálatosan harmonizál a paradicsommal.
Paradicsomsaláta hozzávalói:
0,5 kg paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
10 bazsalikom levél
6 evőkanál fehér balzsamecet
1 fél teáskanál cukor és só
kevés frissen őrölt bors
1 dl víz.
A paradicsomokat felvágjuk, daraboljuk. A lilahagymát apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük a dresszinget. A vízhez hozzáadjuk a cukrot, sót, balzsamecetet, borsot és kikeverjük.
A paradicsomot, hagymát beletesszük, és rátépkedjük a bazsalikomleveleket.
Ugye milyen egyszerű?
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: