Ha gyorsan akarsz valami finomat az asztalra tenni.
A lecsó népszerűsége verhetetlen, és számos variációját el lehet készíteni.
Valószínűleg minden háziasszony tarsolyában ott lapul az egyedi, isteni lecsó receptje.
Én most egy gyors és laktató egytálételben mutatom meg, nálunk hogy szeretik.
Rizses lecsó hozzávalói:
6 db közepes hagyma
5 db tv paprika
8 db nagy paradicsom
1 marék rizs
1 evőkanál só
1 csipet csilipaprika
1 dl víz
1 nagyobb füstölt szalonnahéj
4-5 evőkanál olaj
2 pár virsli.
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a paprikákat szintén.
A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paprikát. Ha kissé megfonnyadt, a paradicsom következik.
Amikor levet ereszt, beletesszük a rizst, a sót és az erős paprikát. Ha van otthon szalonnahéj, én azt is bele szoktam dobni, finom füstös ízt ad az ételnek.
Állandó kevergetés mellett főzzük magas lángon, majd levesszük a lángot és fedő alatt lassan pároljuk a víz hozzáadásával.
Amikor már majdnem kész, két pár virslit felkarikázunk és ezzel dúsítjuk.
Frissen a legfinomabb, de én akár hidegen is megeszem, annyira szeretem.
Ha tettünk el télire lecsót, akkor gondoskodtunk róla, hogy a vitaminszegényebb időszakban is felidézzük a nyár ízeit.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: