Moha főz

Sütés nélküli kekszes-csokis torta

Tömény élvezet, nem csak csokirajongóknak.

Találtam egy jó kis videót és kedvet kaptam a benne bemutatott süti elkészítésének. Roppant egyszerűen összeállítható, a sütőt pedig be sem kell hozzá kapcsolni.

Lépésről lépésre elvezet bennünket a video, különösebb angol tudás sem szükséges hozzá, még én is le tudtam fordítani.

A végeredmény egy fantasztikusan finom, csokis költemény.

Hozzávalók:

800 g keksz ( jó a sima háztartási is vagy amelyiket szeretjük)

1 csészényi (100 g) dió vagy mogyoró

1 csésze (200 g) cukor

fél csésze (60 g) cukrozatlan kakópor

1 csésze (240 ml) víz

2/3 csésze (150 g) vaj

1 teáskanál vaníliakivonat v. vaníliás cukor

fél csésze (120 g) tejszín (35%-os zsírtartalmú)

120 g étcsokoládé.

A kekszet apró darabokra törjük. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, a diót egyenletesen megpirítjuk benne.

A cukrot és a kakaót összekeverjük, fokozatosan hozzáadjuk a vizet.

7-8 percig közepes hőmérsékleten forraljuk és a vajat is hozzákeverjük.

A keveréket 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot.

Keverjük össze a keksszel és pihentessük.

Egy 23 cm-es tapadásmentes tortaedénybe beleöntjük a csokis -kekszes masszát, s egy kanál hátuljával jól lenyomkodjuk.

Hűtsük fél-egy óráig a hűtőben.

Közben készítsük el a csokiöntetet.

Ehhez a tejszínt melegítsük fel, amikor épp elkezd forrni a csokit daraboljuk, tördeljük bele. Hagyjuk állni egy percig, majd keverjük simává.

Öntsük a kekszes massza tetejére, simítsuk el rajta.

Mielőtt tálaljuk, 3-4 óra hűtést igényel.

Díszíthetjük pirított mogyoróval.

Én a Lidl-ben kapható 21 dkg-os teakekszet és háztartási kekszet használtam hozzá vegyesen.

Csak nagyobb kapcsos formám volt, ezért lett alacsonyabb, mint a videón.

Aki kóstolta, az őzgerinchez hasonlította az ízét.

DSC_1128

A fotón kissé fagyos állapotú, mert benyomtam a mélyhűtőbe kicsit.

Nagyon hamar elfogyott!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erika Szócsi says: (előzmény @Helmeci Vica)

    Hidegben és melegben is elkészíthető! Aki kóstolta, csak dícsérte! 🙂 Remélem hamar elkészíted Vicuska! 🙂

  2. Helmeci Vica says:

    A nagy melegben én is előszeretettel válogatok a sütés nélküli édességek között. Köszönöm Mohamama, hogy újabb recepttel bővítetted recepttáramat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!