Moha főz

Fűszeres, egyben sült pulykacomb

Csontos, nem filézett hús, így finomabb.

Egészen más íze van a pulykacombnak, ha a csonttal együtt sütjük meg. Zamatosabb, ízesebb.

A fűszerezés is fontos, jó ha már egy nappal előtte bepácoljuk.

DSC_1074

Páclé:

1,5 dl olívaolaj

1 teáskanál kakukkfű

1 kis szál rozmaring

4 nagy gerezd fokhagyma

1 cm friss gyömbér

só.

Az egész csontos pulyka felsőcombot alaposan besózzuk, kicsit állni hagyjuk.

Ráöntjük az olajat, a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.

Megszórjuk kakukkfűvel, a rozmaringot mellé tesszük. A fűszeres pácban pihentetjük egy-két órát vagy akár egy egész éjszakát.

Egy serpenyőt felhevítünk és ebben a combot a páccal együtt 10-10 percig mindkét oldalán elősütjük.

Jénai tálba tesszük, 1 dl húslevest merünk alá, és a rozmaring ágacskát sem felejtjük el belőle. Gondosan befedjük alufóliával. 200°C-os sütőbe toljuk és szűk egy óráig sütjük. A fóliát az utolsó 10 percben eltávolítjuk róla.

DSC_1076

Szép pirosra pirítjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!