Csontos, nem filézett hús, így finomabb.
Egészen más íze van a pulykacombnak, ha a csonttal együtt sütjük meg. Zamatosabb, ízesebb.
A fűszerezés is fontos, jó ha már egy nappal előtte bepácoljuk.
Páclé:
1,5 dl olívaolaj
1 teáskanál kakukkfű
1 kis szál rozmaring
4 nagy gerezd fokhagyma
1 cm friss gyömbér
só.
Az egész csontos pulyka felsőcombot alaposan besózzuk, kicsit állni hagyjuk.
Ráöntjük az olajat, a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
Megszórjuk kakukkfűvel, a rozmaringot mellé tesszük. A fűszeres pácban pihentetjük egy-két órát vagy akár egy egész éjszakát.
Egy serpenyőt felhevítünk és ebben a combot a páccal együtt 10-10 percig mindkét oldalán elősütjük.
Jénai tálba tesszük, 1 dl húslevest merünk alá, és a rozmaring ágacskát sem felejtjük el belőle. Gondosan befedjük alufóliával. 200°C-os sütőbe toljuk és szűk egy óráig sütjük. A fóliát az utolsó 10 percben eltávolítjuk róla.
Szép pirosra pirítjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: