Moha főz

Tejfölös karalábéleves

Egy könnyű, hagyományos leves.

Nyáron szörnyen csenevészek voltak az elültetett karalábéink. Le is mondtam róla a nagy szárazságban, meg amikor egyszer megszállták a leveleit a liszteskék.

Ősszel azonban valahogy életre kaptak, esett az eső, de azért napfény is jutott nekik bőven. Úgyhogy a fagyok beállta előtt volt mit felszedni és eltenni télre belőle.

Féltem, nehogy fás legyen, de nem az, úgyhogy örülök neki nagyon.

Rég főztem karalábélevest, úgyhogy annak álltam neki minap.

DSC_1188

Karalábéleves hozzávalói:

1 fej fehér karalábé

1 szál sárgarépa

3 evőkanál növényi olaj

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors, szerecsendió (csipetnyi frissen reszelt)

1,2 liter zöldségalaplé (vagy víz és két húsleveskocka)

3 evőkanál csipetke

1 dl tejföl

petrezselyemzöld

1 evőkanál kukoricakeményítő.

Elkészítés:

Az apróra vágott vörös és fokhagymát az olajon megpirítjuk. A répát és a karalábét lereszeljük és ezt is bele tesszük. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük a lével.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megbolondítjuk. Kb. tíz perc után beleszórjuk a csipetkét.

Lefedve főzzük, majd a tejfölt elkeverjük a keményítővel és egy kevés forró levessel. Ezzel behabarjuk és beleszórjuk a friss petrezselyemlevelet, amit előzőleg összeaprítottunk.

DSC_1194

Kész az illatos, forró levesünk!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!