Moha főz

Mézeskalács mogyorósan-diósan

Teltebb, gazdagabb ízű mézes, és nagyon sokáig eláll.

DSC_1327

Konkrétan legalább 3-4 hónapig. Tavaly úgy eldugtam egy doboznyit, hogy csak tavasszal leltem rá véletlenül.

Jelentem, hipp-hopp elfogyott, pedig nem reklámoztam.

Nekem mostanában a kör alakú forma jön be, de bármilyenre szaggathatjuk.

Mogyorós-diós mézeskalács hozzávalói:

20 dkg méz

13 dkg vaj

25 dkg kristálycukor

50 dkg finomliszt

20 dkg sótlan darált mogyoró

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 tojás (+ 1 db a kenéshez)

3 evőkanál tej

3 evőkanál rum

1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

1 kávéskanál fahéj

kb. 15 dkg egész diószem

DSC_1325

Elkészítés:

A mézet a vajjal és a cukorral mérsékelt tűzön folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.

A cukor teljesen olvadjon fel benne, akkor lesz jó.

Langyosra hűtjük.

Az egész tojást elkeverjük a rummal és a tejjel, majd beledolgozzuk a mézes keverékbe.

A lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a szódabikarbónával.

Ehhez adjuk a darált diót, majd beleöntjük a nedves hozzávalókat, vagyis a mézes keveréket.

Alaposan összedolgozzuk, letakarva hideg helyen 1 éjszakát pihentetjük.

Másnap erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk, tetejét tojással megkenjük.

Minden szem süti közepébe diószemet nyomunk.

Közepesen meleg sütőben kb. 15 percig sütjük.

DSC_1326

Fémdobozban tárolva hónapokig eláll!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!