Teltebb, gazdagabb ízű mézes, és nagyon sokáig eláll.
Konkrétan legalább 3-4 hónapig. Tavaly úgy eldugtam egy doboznyit, hogy csak tavasszal leltem rá véletlenül.
Jelentem, hipp-hopp elfogyott, pedig nem reklámoztam.
Nekem mostanában a kör alakú forma jön be, de bármilyenre szaggathatjuk.
Mogyorós-diós mézeskalács hozzávalói:
20 dkg méz
13 dkg vaj
25 dkg kristálycukor
50 dkg finomliszt
20 dkg sótlan darált mogyoró
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 tojás (+ 1 db a kenéshez)
3 evőkanál tej
3 evőkanál rum
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávéskanál fahéj
kb. 15 dkg egész diószem
Elkészítés:
A mézet a vajjal és a cukorral mérsékelt tűzön folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.
A cukor teljesen olvadjon fel benne, akkor lesz jó.
Langyosra hűtjük.
Az egész tojást elkeverjük a rummal és a tejjel, majd beledolgozzuk a mézes keverékbe.
A lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
Ehhez adjuk a darált diót, majd beleöntjük a nedves hozzávalókat, vagyis a mézes keveréket.
Alaposan összedolgozzuk, letakarva hideg helyen 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap erősen lisztezett deszkán kinyújtjuk, szaggatjuk, tetejét tojással megkenjük.
Minden szem süti közepébe diószemet nyomunk.
Közepesen meleg sütőben kb. 15 percig sütjük.
Fémdobozban tárolva hónapokig eláll!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: