Bepácolva, majd lepirítva az igazi!
Amikor először vettem kókusztejet a Lidl-nél eléggé meglepődtem az állagán. Nagyon sűrű, krémes, csak az alján van némi vízszerű fehér folyadék. Azóta megszoktam, és nagyon is szeretem.
Most csirkemellet sütöttem benne és mondhatom, erősen ízlett a családomnak!
Először bepácoljuk, majd erős tűzön szépen lepirítjuk.
Kókusztejes csirkemell hozzávalói:
2 egész csirkemell
Vitasia kókusztej (425 ml)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss reszelt gyömbér
5-10 levél bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
só, fekete bors ízlés szerint.
A húst kifilézzük, majd kisebb darabokra vágjuk (3-5 cm). Sózzuk és borsozzuk.
A kókusztejet és a többi fűszert a vöröshagyma kivételével beletesszük. A fokhagymát természetesen előtte lereszeljük.
Hagyjuk, hadd pácolódjon hűvös helyen bő két órát.
Egy serpenyőt felhevítünk (legjobb a teflon), és egy evőkanál olívaolajon megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát. Amikor már jó illata van, szószostól beleöntjük a csirkemellet.
Magas tűzön elkezdjük pirítani állandó keverés mellett.
Én úgy gondoltam, amikor már kapott egy kis színt, hogy jó lesz. de Balu megkóstolta és azt mondta süssem még!
Így is tettem, a kókusztej szinte eltűnt róla és aranybarna bevonatot képezett a csirkén. Nagyon finom lett!
Bármilyen köret jó hozzá, amit egyébként is tálalnánk a csirkéhez.
Mi itt franciasalátával ettük.
Jő étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: