Moha főz

Kókusztejes csirkemell

Bepácolva, majd lepirítva az igazi!

Amikor először vettem kókusztejet a Lidl-nél eléggé meglepődtem az állagán. Nagyon sűrű, krémes, csak az alján van némi vízszerű fehér folyadék.  Azóta megszoktam, és nagyon is szeretem.

Most csirkemellet sütöttem benne és mondhatom, erősen ízlett a családomnak!

Először bepácoljuk, majd erős tűzön szépen lepirítjuk.

Kókusztejes csirkemell hozzávalói:

2 egész csirkemell

Vitasia kókusztej (425 ml)

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm friss reszelt gyömbér

5-10 levél bazsalikom

3 evőkanál olívaolaj

só, fekete bors ízlés szerint.

A húst kifilézzük, majd kisebb darabokra vágjuk (3-5 cm). Sózzuk és borsozzuk.

A kókusztejet és a többi fűszert a vöröshagyma kivételével beletesszük. A fokhagymát természetesen előtte lereszeljük.

Hagyjuk, hadd pácolódjon hűvös helyen bő két órát.

DSC_0039

Egy serpenyőt felhevítünk (legjobb a teflon), és egy evőkanál olívaolajon megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát. Amikor már jó illata van, szószostól beleöntjük a csirkemellet.

Magas tűzön elkezdjük pirítani állandó keverés mellett.

DSC_0041

Én úgy gondoltam, amikor már kapott egy kis színt, hogy jó lesz. de Balu megkóstolta és azt mondta süssem még!

Így is tettem, a kókusztej szinte eltűnt róla és aranybarna bevonatot képezett a csirkén. Nagyon finom lett!

DSC_0044

Bármilyen köret jó hozzá, amit egyébként is tálalnánk a csirkéhez.

Mi itt franciasalátával ettük.

DSC_0043

Jő étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!