“Téli” muffin mindenkor.
Reni (nagyfiam barátnője) mesélte nemrég, hogy egy időben állandóan muffint sütött.
A szülei már nagyon unták, de ő rendületlenül gyártotta a gyors finomságokat.
Meg tudom érteni, mert nagyon finom, és pikk-pakk elkészül, kezdők is bátran kísérletezhetnek vele.
Renikém, sajnálom, hogy épp nem vagy itt, mert szívesen megkínálnálak ezzel az almás-diós sütivel!
Almás-diós muffin hozzávalói:
25 dkg liszt
2 dl joghurt
12 dkg cukor
0,8 dl napraforgóolaj
1 tojás
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy alma
3 dkg durvára vágott dió.
Fiam barátja: Máté, épp tökélyre fejleszti a kapszli lehúzását.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, joghurttal és olajjal.
Egy másik edényben a liszthez adjuk a sütőport és a szódabikarbónát.
Az almát lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
A nedves és a száraz hozzávalókat gyorsan elkeverjük egymással, majd beleforgatjuk az almát és a diót.
Egy muffin formába kapszlikat helyezünk és kanállal minden mélyedést bő félig megtöltjük.
A sütőt 180°C- ra melegítjük és 20 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk valamennyire kihűlni attól függően: épp mennyire vagyunk éhesek!.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp: 3 evőkanál baracklekvárt felmelegítünk és megkenjük vele a muffinok tetejét!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Szia Nelly!
Ez 12 darabhoz elegendő kb. Én dupla adagot szoktam készíteni, mert elég hamar elfogy.Szép napot!
Szia Erika!
Szeretném megkérdezni,hány db lesz ebből a tésztából?
Megszeretném sütni, mert nagyon tetszik a recept!:)
üdvözlettel: Nelly