Krémes madártej habgaluskával és mandulaforgáccsal.
Az angolok floating island-nak, azaz úszó szigetnek nevezik, ami igen találó.
Az aranysárga tojásos krémben úszó csillámló, vaníliapöttyös habgaluskák.
Jajj, de fincsi! Két liter tejjel fogtam hozzá, ez alatt minek?
Hozzávalók:
8 db tojás
2 liter tej
1 kanál porcukor
pár csepp citromlé
1 vaníliarúd
5 dkg mazsola
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál liszt vagy étkezési kukoricakeményítő
3 dkg mandulaforgács
1 csipet só.
8 tojást szétválasztottam és a fehérjét csipet sóval, 1 kanál porcukorral keményre vertem.
Pár csepp citromlé bele, ettől szép fényessé válik.
A tejet odatettem főni, amibe egy teljes vaníliarúd magvait és magát a rudat is beledobtam.
Amikor még nem teljesen forr (kb.90°C) akkor kezdem el a habgaluskákat benne kifőzni.
Közepes méretű kanállal szaggattam és néhány percig (2-2) mindkét oldalán kifőztem.
Ha túl forró a tej, összeesik, ha túl langyos,elázik a galuskánk, úgyhogy vigyázat! Csak óvatosan!
Szűrőben csöpögtetem őket, hagytam, hadd várakozzanak, míg elkészül a krém.
A tejet kicsit lehúztam a tűzről, beleteszek egy maréknyi mazsolát, és úgy kevertem bele a 8 sárgájából, 20 dkg cukorból, 3 púpozott evőkanál lisztből és pár kanál hideg tejből készült keveréket.
Visszatettem a tűzre alacsony lángra! Állandó kavargatás mellett főztem sűrűre.
Akkor jó, ha sima, csomómentes,krémes állagú. Ha túl forró a tej, a sárgája bizony kicsapódik, és az nem jó.
Végjátéknál kicsit hagyom kihűlni, tányérba szedem őket és ízlés szerint megszórom szeletelt mandulával.
Aki meg tudja várni míg kihűl, az tegye be a hűtőbe, aki nem, élvezkedjen bátran!
Egyike a desszertek legfinomabbikának!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!
Hadd örüljek Thx!! https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: