Muffin dióval és megspékelve egy kis fondant-tal.
Egyszer próbálkoztam saját fondant készítésével, aminek a végeredménye itt látható.
https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2013/08/19/18_226/
Most nem bíztam a véletlenre, nagykerben vettem egy kilós kiszerelésű cuccot.
Először tortára készítettem belőle bevonatot. Ma pedig a muffin-ra került belőle.
Diós muffin hozzávalói:
50 dkg liszt
1,5 dl növényi olaj
3 dl kefír
1,5 dl tej
25 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
5 dkg dió.
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a durvára vágott diót.
Egy másik tálban a tojást, a cukrot, a kefírt és a tejet alaposan összekeverjük, beleöntjük az olajat is.
A lisztes keverékhez vegyítjük, majd muffin kapszlikba kanalazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra és 25 percig sütjük.
24 db lesz belőle.
A kész cukormázat szobahőmérsékleten elkezdjük feldolgozni.
Lecsípünk egy kis darabot belőle és a tenyerünkben golyót formázunk belőle.
Egy fakanál végével a muffin tetejére illő kört készítünk.
Érdemes a felületet amin nyújtjuk keményítővel beszórni.
A muffin tetejére illesztjük.
Egy darab fondant megszínezünk és tetszőlegesen formázzuk díszítésként.
Tudom, még van mit fejlődni, lesz ez még jobb is! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!
Hadd örüljek Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: