Moha főz

Fondant-os muffin

Muffin dióval és megspékelve egy kis fondant-tal.

Egyszer próbálkoztam saját fondant készítésével, aminek a végeredménye itt látható.

https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2013/08/19/18_226/

Most nem bíztam a véletlenre, nagykerben vettem egy kilós kiszerelésű cuccot.

Először tortára készítettem belőle bevonatot. Ma  pedig a muffin-ra került belőle.

DSC_0459

DSC_0458

Diós muffin hozzávalói:

50 dkg liszt

1,5 dl növényi olaj

3 dl kefír

1,5 dl tej

25 dkg cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

2 tojás

5 dkg dió.

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a durvára vágott diót.

Egy másik tálban a tojást, a cukrot, a kefírt és a tejet alaposan összekeverjük, beleöntjük az olajat is.

A lisztes keverékhez vegyítjük, majd muffin kapszlikba kanalazzuk.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra és 25 percig sütjük.

24 db lesz belőle.

DSC_0460

A kész cukormázat szobahőmérsékleten elkezdjük feldolgozni.

Lecsípünk egy kis darabot belőle és a tenyerünkben golyót formázunk belőle.

Egy fakanál végével a muffin tetejére illő kört készítünk.

Érdemes a felületet amin nyújtjuk keményítővel beszórni.

A muffin tetejére illesztjük.

Egy darab fondant megszínezünk és tetszőlegesen formázzuk díszítésként.

DSC_0457

Tudom, még van mit fejlődni, lesz ez még jobb is! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!

Hadd örüljek :)  Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!