Még javában tart az eperszezon!
Az eper segít megelőzni az öregedéssel járó mozgási és értelmi képességek csökkenését- olvasom valahol.
Akkor hajrá, együk magában, tejföllel, tejszínhabbal, vagy a kiszürcsölt pezsgőspohár aljáról élvezkedve!
Nincs mutatósabb egy eperrel díszített süteménynél.Még ha az nagyon egyszerű is.
Felpezsdíti, csak úgy hívogatnak rajta a pirosló gyümölcsök.
Hozzávalók az epres-banános süteményhez:
6 tojásos piskóta
30 dkg eper
10 dkg porcukor
2 dl állati eredetű tejszín
25 dkg mascarpone
1 vaníliás cukor
2 db banán.
A piskótát kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet.
Ehhez szükséges a mascarponét, a cukrot , vaníliás cukrot összekeverni.
A tejszínt felverjük és óvatosan összevegyítjük a cukros mascarpone-val.
A fele krémet rákenjük a piskótára és rászeletelünk pár karika banánt.
Befedjük a másik lappal és szépen eloszlatjuk rajta a maradék krémet.
Az epreket lecsumázzuk, ketté vágjuk. A banánt felkarikázzuk.
Díszítjük a kétféle gyümölccsel a sütemény tetejét, és már fogyasztható is.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!
Hadd örüljek Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: