Moha főz

Párizsi krémes torta

Egy klasszikus krém párizsiasan.

Valószínűleg  az 1880-as évek végén használta először Gerbeaud Emil bonbonok töltelékeként.

Nevét vélhetően első használójától kapta, utalva arra, hogy a krém megfelel a franciás ízlésnek.

DSC_0552

Párizsi krém hozzávalói:

16 dkg cukor

1,5 dl tejszín (növényi nem jó)

20 dkg vaj

8 dkg kakaópor (cukrozatlan)

fél vaníliarúd.

A tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Ez mit jelent?  Olyan sűrű sziruppá forraljuk (kb. 5 perc), ha egy cseppet a két ujjunk közé veszünk, akkor vékony szál  képeződik belőle. Ilyenkor keverjük benne simára a kakaóport és a vanília magját, végül  a vajat .

Felhasználás előtt érdemes pár órát hűtőben pihentetni.

Csokikrém úgy válik belőle, hogy ha kihűlt, kihabosítjuk 10 dkg vajjal.

Igen, tocsog a vajtól, de ettől finom.

Emlékeztek a Két duci hölgyre? Mindig ezt hangoztatták: Tegyél még bele egy kis vajat! 🙂

DSC_0555

Ezzel az alapkrémmel töltöttem meg egy kerek diós piskóta lapot. 

Az alsó lapra először meggydzsem került, majd a krém.

A felsőt is bevontam a párizsi krémmel és díszítettem rumos meggyel és kivivel.

Nem érkezett rá panasz!

DSC_0564

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!

Hadd örüljek :)  Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!