Egy klasszikus krém párizsiasan.
Valószínűleg az 1880-as évek végén használta először Gerbeaud Emil bonbonok töltelékeként.
Nevét vélhetően első használójától kapta, utalva arra, hogy a krém megfelel a franciás ízlésnek.
Párizsi krém hozzávalói:
16 dkg cukor
1,5 dl tejszín (növényi nem jó)
20 dkg vaj
8 dkg kakaópor (cukrozatlan)
fél vaníliarúd.
A tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Ez mit jelent? Olyan sűrű sziruppá forraljuk (kb. 5 perc), ha egy cseppet a két ujjunk közé veszünk, akkor vékony szál képeződik belőle. Ilyenkor keverjük benne simára a kakaóport és a vanília magját, végül a vajat .
Felhasználás előtt érdemes pár órát hűtőben pihentetni.
Csokikrém úgy válik belőle, hogy ha kihűlt, kihabosítjuk 10 dkg vajjal.
Igen, tocsog a vajtól, de ettől finom.
Emlékeztek a Két duci hölgyre? Mindig ezt hangoztatták: Tegyél még bele egy kis vajat! 🙂
Ezzel az alapkrémmel töltöttem meg egy kerek diós piskóta lapot.
Az alsó lapra először meggydzsem került, majd a krém.
A felsőt is bevontam a párizsi krémmel és díszítettem rumos meggyel és kivivel.
Nem érkezett rá panasz!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!
Hadd örüljek Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: