Titka a fehérborecetes fügeszószban és a friss alapanyagokban rejlik.
Felfedeztem egy újabb különlegességet. Ő a fehérboros fügeszósz.
Nagy naivan azt gondoltam, majd fagyira vagy desszertre csorgatom, de az első kóstolásnál nagyot fordult a véleményem.
Nem a füge dominál benne, hanem az ecet. De olyan klasszul, hogy azóta a salátákat csak ezzel készítem.
Saláta hozzávalói:
2 érett paradicsom
1 csomag rukkola v. madársaláta
1 kígyóuborka
1 mozzarella sajt
2 dl kefír
só (tengeri)
10 evőkanál fügeszósz
1 fej lila hagyma
1 paprika
1 evőkanál extra szűz olívaolaj.
Az uborkát, paprikát és a paradicsomot daraboljuk, a hagymát kockázzuk. Sózzuk, kicsit állni hagyjuk.
5 perc után rádobjuk a rukkolát. Meglocsoljuk a fügeszósszal, ráöntjük a kefírt.
Alaposan összekeverjük. Végén meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal és rámorzsoljuk a sajtot.
Guszta, fincsi! Érdemes kipróbálni!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: