Moha főz

Zöldborsó főzelék spárgával

Épp a végén járunk a zöldborsó szezonnak, de ezt a főzeléket még érdemes kipróbálni.

Nekem alig van olyan ismerősöm, aki az elmúlt hetekben ne azon siránkozott volna, mennyire unja a borsót fejteni.

Igencsak babrás munka, de a mélyhűtőben didergő zöldségeknek összehasonlíthatatlanul finomabb az íze, mint bármi másnak, ami nem a saját kertből származik.

Hagyományos főzelék spárgával megbolondítva.

DSC_0576

Hozzávalók:

50 dkg zöldborsó

25 dkg spárga (fehér v. zöld)

1 fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

só és bors ízlés szerint

1 dl tejföl

1 evőkanál keményítő

Elkészítés:

A hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Mikor szépen alakul, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk.

Hozzáadjuk a zöldborsót és annyi vízzel felöntjük, ami épp csak ellepi. Sózzuk, néhány tekerésnyi fekete borsot adunk hozzá.

Lefedve félpuhára főzzük.

Közben a spárgákat fás végeitől megszabadítjuk és daraboljuk.

Mehet ez is a fazékba.

Nem kell neki 5-10 perc és készre fő!

Ekkor a tejfölt összekeverjük a keményítővel és behabarjuk vele.

Kis forró levet adjunk a főzelékből hozzá, akkor nem fog összecsomósodni!

Ha ismét felrottyan, elzárhatjuk alatta a tüzet.

Végül tálaljuk tetszés szerinti feltéttel. Tojás, virsli, maradék pörkölt, bármi megteszi!

DSC_0583

Én imádom a csípőset, ezért kis csilit szórtam a tojásra.

Jó étvágyat hozzá!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!