Moha főz

Lenmaglisztes diós keksz

Első próbálkozásnak nem is rossz!

Valami gyorsat akartam sütni a fiúknak, mikor mentek vissza az egyetemre, de rá kellett jönnöm, hogy nincs otthon fehér lisztem.

Viszont a DM-ben vettem két hete lenmaglisztet, ami még bontatlanul hevert a polcon.

Gondoltam megér egy próbát, és abból kerekedett ez a” mindent bele” felkiáltással készített süti.

Késes aprítóba tettem a hozzávalókat,kisütöttem, és megszületett a lenmaglisztes kekszecske!

dsc_0908

Hozzávalók: 

20 dkg lenmagliszt

2 evőkanál kókuszreszelék

3 tojás

3-4 evőkanál sárgabarack lekvár

8 dkg aprított dió

3 evőkanál méz

10 dkg reszelt étcsokoládé

15 dkg vaj

fél csomag sütőpor.

Ahogy írtam, az összes hozzávalót összekevertem a késes aprítóban.

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral.

Evőkanállal kivettem belőle egy gombócnyit, amit tenyérrel megformáztam és kissé lelapítottam.

Hogy szebb legyen, a tetejére egy-egy darab egész diót ültettem.

dsc_0913

Közepesen meleg sütőben 35 percig sütöttem.

Még meleg volt, amikor becsomagoltam, és kissé félve adtam oda a srácoknak.

A maradékot itthon viszonylag hamar eltüntettem. 

Tegnap, mikor hazajöttek, megkérdeztem ízlett-e?

Hát, hamar elfogyott, lecsaptak rá, és morzsája sem maradt.

Ez határozottan jó jel!

dsc_0907

Aki persze fehér lisztes élményre vágyik, az bele se kezdjen!

Egészen más az ízélmény, és cukor csak a lekvárban  lelhető fel benne.

Azt biztos, hogy én máskor is fogok hasonlót készíteni!

dsc_0912

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!