A kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál is lágyabb, a rostjai is finomabbak.
A bimbóskel kiemelkedik gazdag tápértékével a téli zöldségek közül, viszont kalóriatartalma igen alacsony, így diétázóknak fontos alapanyag lehet. Vitamin és ásványi anyag tartalma is jelentős.
Van, aki idegenkedik tőle, pedig nagyon finom tud lenni párolva, csőben sütve, vagy levesnek.
Hamar elkészíthető és igen ízletes, melengető leves.
Hozzávalók:
30 dkg bimbós kel
1 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál frissen őrölt fekete bors
csipetnyi csili
ízlés szerint kakukkfű
10-15 szem köménymag
1 liter zöldség alaplé
1 csapott teáskanál só
reszelt parmezán
A kelbimbók alját levágjuk, felső leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk.
Az olívaolajban megpirítjuk a köménymagot, majd rádobjuk a kelbimbót, és ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, csilivel, borssal.
2-3 percig kevergetve sütjük.
Felöntjük a zöldség alaplével.
Lefedjük és 6-8 percig forraljuk.
Hamar megpuhul, ellenőrizzük, ha könnyen belecsúszik a villa hegye, kész is.
Lehet natúr enni, én reszeltem rá parmezánt, de nagyon finom egy kis tejföllel is.
Akár behabarhatjuk 1 dl tejföl és egy evőkanál keményítő keverékével.
Bárhogy járunk el, egy kellemes, zamatos leves a végeredmény.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: